• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

İDO'dan sefer iptalleri açıklaması

İDO'dan sefer iptalleri açıklaması
İstanbul'da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle İDO, bu sabah yapılacak bazı seferlerini iptal etti.

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları, vapur seferlerini de etkiledi. Şiddetli lodos nedeniyle Şehir Hatları'nın seferleri iptal edildi. Şehir Hatları'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, şiddetli lodos nedeniyle Adalar-Kabataş, Adalar-Bostancı, Kadıköy-Eminönü, Kadıköy-Karaköy, Kadıköy-Beşiktaş ile Anadolu Kavağı-Sarıyer (ring) yönündeki tüm seferlerin iptal edildiği belirtildi.

İZMİT'TE DENİZ KABARDI, İSKELELER SU ALTINDA
Kocaeli'de dün başlayan, bu sabah saatlerinden itibaren de şiddetini arttıran şiddetli lodos hayatı felç etti. Bölgede binaların çatıları uçtu, ağaçların dalları kırıldı. İzmit Körfezi ise lodos nedeniyle yaklaşık 1,5 metre yükseldi, başta İzmit marina olmak üzere tüm iskeleler denizle birleşti. Halatları kopan birçok teknenin sahibi de zor anlar yaşadı.

Kocaeli bölgesinde dün saatteki hızı zaman zaman 50-60 kilometreye kadar çıkan fırtına daha çok Kartepe bölgesinde etkili olurken, bu sabah saatlerinde ise İzmit Körfezi'nin üzeri ile kent merkezinde fırtınanın hızı bir anda 90 kilometreye kadar çıktı. Şiddetli fırtına nedeniyle kent merkezi ile diğer yerleşim yerlerinde bazı binaların çatıları uçtu, ağaçların dalları kırıldı. İzmit'te Yürüyüş Yolu'ndaki asırlık çınar ağaçlarının dallarının da kırılması nedeniyle yol zaman zaman araç trafiğine kapatıldı.

Barış Manço seferi de iptal

Şehir Hatları'ndan yapılan açıklamada ise, Barış Manço'nun 16. yıldönümünde nedeniyle Barış Manço kendi adını taşıyan vapurla Kadıköy-Beşiktaş İskelesi'nden 10.30'da yapılacak seferinde iptal edildiği belirtildi. Açıklamada,"Bugün sabah saatlerinden itibaren İstanbul da etkili olan olumsuz hava koşullarının giderek şiddetini artırması, yarın da Güneybatıdan esen rüzgârın fırtına şeklinde esmeye devam edecek olması beklenmektedir. 1 Şubat Pazar günü etkili olması beklenen kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle "Barış Manço Anma Seferi" iptal edilmiştir" denildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim