• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

İçme Suyu Şebekesi Yenileniyor

İçme Suyu Şebekesi Yenileniyor
Adıyaman'ın Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, ilçe merkezi ve mahallelerdeki içme suyu şebekesinin yenilenmesi için İller Bankası'ndan 30 bin metre...

Adıyaman'ın Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, ilçe merkezi ve mahallelerdeki içme suyu şebekesinin yenilenmesi için İller Bankası'ndan 30 bin metre hibe boru aldıklarını söyledi.

İlçemizin en önemli sorununun içme suyu sıkıntısı olduğunu belirten Başkan Korkut, "Bilindiği üzere ilçemizde devam eden bir içme suyu şebekesi inşaatı bulunmaktadır. Bu inşaatın 4-5 ay içerisinde tamamlanması beklenmektedir. İnşallah bu yaz ilçemizin su problemi giderilecektir. İçme suyu inşaatı ile birlikte 500 metreküp yani 500 tonluk bir depo yapılmaktadır. Bu deponun şehir içme suyu şebekesine ciddi basınç vereceği göz önünde bulundurulduğunda, mevcut şebeke suyu boru hattının yetersiz kalacağı düşünülmektedir.

Böylece mevcut boru hattının değiştirilmesinin uygun olacağı kanaatine varılmıştır. Bu sebeplerle İller Bankası'ndan hibe boru talebinde bulunduk. İller Bankası 30 bin metre boru talebimizin tamamını karşıladı. Bu anlamda İller Bankası genel müdürü Sayın Turgut Dedeoğlu'na, yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bu boruların bize hibe edilmesi noktasında göstermiş oldukları ilgiden dolayı meclis başkanvekilimize, kıymetli milletvekillerimize, sayın valimize ve sayın kaymakamımıza göstermiş oldukları ilgi ve destekten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah ilçe merkezindeki içme suyu şebekemizi bu borularla yenileyeceğiz. Bu borularla su verilmesi gereken yerlere de su götüreceğiz.

İlçemizde su gitmeyen, yol gitmeyen tek ev kalmayacaktır. İnşallah hep beraber çalışarak halkımızın yaşam standardını yükselteceğiz. İlçemizi yaşanabilir bir ilçe yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bunu başarırsak ilçemizdeki yaşamı standartlarını da yükseltirsek dışarıya göçü de önlemiş oluruz. İlçemizin gelişmesine katkı sunacak olan sanayi tesislerinin gelmesine de katkısı olmuş oluruz, bu işlerin hepsi birbiriyle iletili işlerdir.

Öncelikle ilçenin yaşanabilir bir hale gelmesi gerekiyor, ilçemizi yaşanabilir bir hale getirirsek insanları burada tutabiliriz. Bunun için de yaşam koşullarının yükseltilmesi, insanların geçimini sağlayabilmesi, ulaşımın rahat olması, sağlık ve eğitim problemlerinin olmaması, tarımın desteklenmesi gerekmektedir. Bu olumsuz durumların giderilmesi için halkımızla beraber mücadele edeceğiz, ilçemizi daha yaşanabilir bir hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim