• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

İçme Suyu Şebekesi Elektrik Üretim Tesisi Tamamlandı

İçme Suyu Şebekesi Elektrik Üretim Tesisi Tamamlandı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, suyun potansiyel enerjisinden elektrik üretecek İçme Suyu Şebekesi Elektrik Üretim Tesisi'nin...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, suyun potansiyel enerjisinden elektrik üretecek İçme Suyu Şebekesi Elektrik Üretim Tesisi'nin inşaatını tamamladı. 1 milyon 242 bin liraya mal olan ve deneme testleri tamamlanan tesisle, DİSKİ elektrik giderini en aza indirip bütçesinin büyük bir bölümünü yatırıma harcayacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması ve çevreci teknolojilerin hayata geçirilmesi çalışmaları kapsamında İçme Suyu Şebekesi Elektrik Üretim Tesisi inşa etti. Mahabad Bulvarı üzerinde yer alan SCADA Merkezi'nin bulunduğu alanda inşa edilen İçme Suyu Şebekesi Elektrik Üretim Tesisi'nde, suyun potansiyel enerjisinden elektrik enerjisi üretilecek. İnşaat çalışmaları tamamlanan, deneme testleri yapılan ve önümüzdeki günlerde faaliyete geçirilecek tesis, 1 milyon 242 bin liraya mal oldu. Tesisin proje maliyetinin yüzde 37'sini Karacadağ Kalkınma Ajansı, yüzde 63'ünü ise DİSKİ Genel Müdürlüğü karşıladı.

YILDA 2 BİN 583 MW ELEKTRİK ENERJİSİ

İçme Suyu Şebekesi Elektrik Üretim Tesisi'nde, İçme Suyu Arıtma Tesisi'nden Mahabad Bulvarı üzerindeki SCADA Merkezi'ne gelen 1400 mm'lik İçme Suyu İletim Hattı'ndaki suyun 30 metrelik yükseklik farkından kaynaklanan potansiyel enerji kinetik enerjiye, kinetik enerji ise tribünler aracılığıyla elektrik enerjisine dönüştürülecek. Tesisin faaliyete geçmesiyle saatte 337 KW, günlük 7077 KW, yıllık ise 2 bin 583 MW elektrik üretilecek. Üretilen elektrik enerjisi ile SCADA Merkezi'nin enerji ihtiyacı karşılanacak.

900 BİN TL GELİR SAĞLAYACAK

Tesis, DİSKİ Genel Müdürlüğü'ne yılda 900 bin TL kazandıracak. Öncelikli hedef olarak kendi tesislerindeki elektrik enerjisi ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılamayı hedefleyen DİSKİ Genel Müdürlüğü, bu sayede elektrik giderlerini en aza indirip bütçesinin daha büyük bölümünü yeni yatırımlara harcamayı planlıyor.

İçme Suyu Şebekesi Elektrik Üretim Tesisi Tamamlandı

İçme Suyu Şebekesi Elektrik Üretim Tesisi Tamamlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim