• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

İçişleri Bakanı Soylu: “Bizim huzur yuvamızı yıkmak istiyorlar, esas bu”

İçişleri Bakanı Soylu: “Bizim huzur yuvamızı yıkmak istiyorlar, esas bu”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçmiş nesillerin çektiği sıkıntıların çekilmemesi için çalıştıklarını kaydederek, "Bizim huzur yuvamızı yıkmak...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçmiş nesillerin çektiği sıkıntıların çekilmemesi için çalıştıklarını kaydederek, "Bizim huzur yuvamızı yıkmak istiyorlar, esas bu. Bizler de bu huzur yuvamızı ayakta tutmak için her şeyi yapmaya çalışıyoruz ve bir taraftan da ülkemizi geliştirmeye çalışıyoruz. Artık bu sıkıntıları çekmek istemiyoruz. Hep beraber güneşi kucaklamak istiyoruz" dedi.

Bakan Soylu, "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Tunceli'den Afyonkarahisar'a gelen 174 öğrenci ile kahvaltıda bir araya geldi. Termal bir otelde gerçekleştirilen toplantıda öğrencilere seslenen Bakan Soylu, Türkiye'nin birlik ve beraberliği adına önemli mesajlar verdi. "Bu günde bizim huzur yuvamızı yıkmak istiyorlar, esas bu" diye Bakan Soylu, konuşmasında şunları söyledi:

"Biz çocuktuk, büyükleriniz bilir Almanya'da bizim gurbetçiler vardı anlatırlardı "denizin altında tüneller yapıyorlar" diye ve biz de düşünürdük "böyle bir şey olur mu, acaba bizde ne zaman olacak?" diye. Bizim dünyanın gelişmiş ülkelerindeki gençler ile karşı karşıya kaldığımız durumdan sizler çok daha iyi durumdasınız. Marmaray'a binerek yetişen gencin, çocuğun özgüveni ile elbette ki bizim yetişmemizde bize anlatılanların özgüveni arasında elbette fark vardır. İşte Türkiye'nin geldiği nokta burasıdır. Biz o yüzden sizden çok daha fazla umutluyuz. Biz birtakım alt yapıları hazırlayabildik ama siz daha da geliştireceksiniz. Çok güzel otomobiller tasarlayacaksınız, çok güzel uçaklar tasarlayacaksınız. Belki de İnsansız Hava Araçlarının (İHA) kargolarının nasıl yapacağını ve bir pilot olmadan içerisine yüklenen yük ile birlikte içinizden birisi artık bir ilden bir ile, bir ülkeden bir ülkeye kargoların İHA'lar ile nasıl getirileceğini tasarlayacaksınız. Tabi bu huzuru bozmak isteyenler olacaktır. Bazen bir kumsalın kenarında kumdan ev yaparsınız, 1-2 saat oynarsınız. Onu iyi bir noktaya getirirsiniz. Bazen evinizin bahçesinde çalı çırpıdan ufak bir ev yaparsınız kendinize, biz çocukluğumuzda yapardık. Ama bazıları gelir bazen kumdan yaptığımız ev, bazen çalı çırpıdan yaptığımız, oynadığımız o küçük yeri, bazen de kendimizi güneşten korumak için yapmış olduğumuz o küçük baraka, çadır gibi yapıyı yıkıverir. Aslında onu yıkmamıştır, emeğimizi, hayalimizi yıkmıştır. Onun yaptığı hınzırlıktır, yaramazlıktır. Ya kötülüktür veya bilmemezlikdir ama yıkılmıştır. Bunlarla hep karşı karşıya kalıyoruz. Bu günde bizim huzur yuvamızı yıkmak istiyorlar, esas bu. Bizler de bu huzur yuvamızı ayakta tutmak için her şeyi yapmaya çalışıyoruz ve bir taraftan da ülkemizi geliştirmeye çalışıyoruz."

"Dünyanın en önemli ve en özellikli coğrafyalarının birinin üzerinde bulunuyoruz"

Konuşmasında daha sonra "Biz Anadoluyuz" isimli projenin niçin hayata geçirilme gereği duyulduğundan bahseden Bakan Soylu, projenin ilerleyen dönemlerde daha da fazla geliştirileceğini aktardı. Bakan Soylu, "Biz istiyoruz ki bu Anadolu medeniyetinin bütün zenginliğini, bütün güzelliğini, bütün renklerini bütün çocuklarımız görsünler ve tanısınlar. İşte bu yüzden projemizin adını "Biz Anadoluyuz" olarak belirledik. İnşallah bu projeyi elimizden geldiği kadarı ile geliştirip, toplumun bütün kesimlerine bu projeyi yaymak arzusunda olmak istediğimizi belirtmek istiyorum. Dünyanın en önemli, en pahalı ve en özellikli coğrafyalarının birinin üzerinde bulunuyoruz. Ülkemizin bulunduğu topraklar tarih boyunca mücadelelere ve savaşlara sahne olmuştur. Bu ülkenin doğusunda enerji üreten ülkeler var. Batısında ise enerji güçleri olan ülkelere var. Biz başka bir medeniyetin üzerindeyiz. İpekyolu, yani batı ile doğunun birleştirdiği büyük bir yolun üstündeyiz. Bizim etrafımız Akdeniz, Karadeniz, Ege, Marmara gibi denizler ile çevrili. Karadeniz başka güçlü bir yer, Ege öyle. Akdeniz dünya ticaretinin en önemli geçiş alanlarından, geçiş güzergahlarından birisi. Biz medeniyeti güçlü olduğu kadar zengin bir coğrafyada da bulunuyoruz. İşte size böyle bir ülke emanet ediyoruz" dedi.

"Kim ne yaparsa yapsın ne söylerse söylesin biz işimize bakmak zorundayız"

Bakan Soylu, birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

"Dünyada birçok milletin ötekisi olabilir. Ve buna tahammül edebilirler. Ama bizim ötekimiz olamaz. Ne dinimiz, ne milliyetimiz, ne de kardeşliğimizin buna müsaade eder. Bizim ötekimiz olamaz ve olamamalıdır da. Biz, bizden bir büyük nesil, bizden bir büyük daha nesil, bizden bir önceki daha nesil çok sıkıntılar çekti. Artık bu sıkıntıları çekmek istemiyoruz. Hep beraber güneşi kucaklamak istiyoruz. Hep beraber aydınlığı kucaklamak istiyoruz. Hep beraber dünyanın başka yerlerinde olan haksızlıklara büyük sesler çıkarmak istiyoruz. Onun için güçlü olmak zorundayız. Onun için özümüzü keşfetmek zorundayız. Yanındakini anlayamayan özünü keşfedemez. Yanındakine dokunamayan özünü keşfedemez ve kim ne yaparsa yapsın ne söylerse söylesin biz işimize bakmak zorundayız."

Etkinlik Bakan Soylu'nun programa katılan çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi. "Biz Anadoluyuz" projesi ile İçişleri Bakanlığı tarafından Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaşayan çocukların batıda yaşayan çocuklarla kardeşlik ruhunun geliştirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında 21 doğu, 21 batı kentinden karşılıklı olarak çocukların misafir edileceği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Soylu: “Bizim huzur yuvamızı yıkmak istiyorlar, esas bu”

İçişleri Bakanı Soylu: “Bizim huzur yuvamızı yıkmak istiyorlar, esas bu”

İçişleri Bakanı Soylu: “Bizim huzur yuvamızı yıkmak istiyorlar, esas bu”

İçişleri Bakanı Soylu: “Bizim huzur yuvamızı yıkmak istiyorlar, esas bu”

İçişleri Bakanı Soylu: “Bizim huzur yuvamızı yıkmak istiyorlar, esas bu”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim