• BIST 10273.98
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 29 °C

İBB Meclisi'nde seçim heyecanı

İBB Meclisi'nde seçim heyecanı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Nisan ayı görüşmeleri öncesi meclis başkanı vekillikleri, katip, ihtisas komisyonları ve encümen üyeleri...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Nisan ayı görüşmeleri öncesi meclis başkanı vekillikleri, katip, ihtisas komisyonları ve encümen üyeleri için seçim yapıldı. Meclis oturumunu yöneten İBB Başkanı Kadir Topbaş, gelecek 3 yılda da siyasi mülahaza gözetmeksizin hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti.

Meclis üyeleri Nisan ayı görüşmelerine hazırlanırken meclis başkan vekillikleri için de seçim heyecanı yaşandı. Oturumu yöneten İBB Başkanı Kadir Topbaş, meclis üyelerine hitap ederek hizmet üretirken siyasi görüş ayırt etmeksizin adım atmayı arzu ettiklerine vurgu yaptı.

Topbaş, "Siyasi mülahazalarla hizmet etme lüksümüz yok. Kentin her köşesi birlikte kalkınmalıdır. Şehrin dengelerini ve balansını bozmaya hakkımız yok. Bu nedenle siyasi değerlendirme yapmadan, hep birlikte hizmet etmek zorundayız. Doğru olan işlerde muhalefetin de buna katkı sunmasını isteriz. Yanlışlarda da "burada yanlış yapıyorsunuz, şöyle olabilirdi" dendiği zaman, biz mutlaka dikkate alırız. 3 dönemdir kenti düşünen ve kent adına hareket eden bir meclis oluşturabilmeyi arzu ettik." dedi.

Gelecek 3 yıl içinde önemli hizmetler yapacaklarına inancını dile getiren Topbaş, hep birlikte gelecek nesillere güzel bir İstanbul bırakma sorumlulukları olduğunu ifade etti.

"Bilerek yanlış yapıyorsanız ihanettir. Ama yanlışlıkla yapıyorsanız hatadır, düzeltilir." diyen Topbaş, şöyle devam etti: "Mahkeme kadıya mülk değil. Herkes dönemle yetkilendirilmiş. İstiyoruz ki, bizden sonra da bizi hayırla yad etsinler…"

AK PARTİ'NİN GRUP BAŞKAN VEKİLİ BAŞALAN OLDU

Meclis'te başkan vekillikleri için oylama yapıldı. Oylamada Meclis 1. Başkan Vekilliğine 163 oy olan Ahmet Selamet yeniden seçildi. Meclis 2. Başkan Vekilliği'ne Göksel Gümüşdağ da yeniden seçildi. Divan Katipliği üyeliklerine ise AK Parti'nin aday gösterdiği 10 kişi seçildi. Mecliste encümen üyeleri ile ihtisas komisyonları da belirlendi. 23 ihtisas komisyonuna AK Parti'den 5, CHP'den 4'er üye seçildi.

Meclis'teki AK Parti Grubu Başkan Vekilliği görevinde de değişiklik yaşandı. AK Parti Grup Başkan Vekili Ebubekir Taşyürek'in yerine Kağıthane Meclis Üyesi Avukat Temel Başalan getirildi. Taşyürek ise Başkan Topbaş'ın danışmanlığı görevine getirildi.

Cihan

İBB Meclisi'nde seçim heyecanı

İBB Meclisi'nde seçim heyecanı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim