• BIST 9909.39
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

İBB, DEFAV'ın işletmesi Deniz Yıldızı Kafeteryası'na el koydu

İBB, DEFAV'ın işletmesi Deniz Yıldızı Kafeteryası'na el koydu
Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kadıköy Beşiktaş İskelesi'nin üst katında bulunan ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı'nın işletmesindeki DENİZ YILDIZI Kafeteryası Polis ve Zabıta marifeti ile boşaltılarak el konuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı'nın (İTÜ DEFAV) işletmesindeki Kadıköy Beşiktaş İskelesi'nin üst katında bulunan DENİZ YILDIZI Kafeteryası'na el koydu.

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, bugün öğlenden sonra Kadıköy Beşiktaş İskelesine basan Büyükşehir Belediyesi zabıtaları, polis desteği ile işletmede bulunan masa ve sandalyaler boşaltarak, İTÜ DEFAV'ın kirasındaki Deniz Yıldızı Kafeteryası'nı kapattı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı, İTÜ Denizcilik Fakültesinde okuyan öğrencilere burs vermek, mezun olan öğrencilerin akademik kariyer çalışmalarına maddi katkı sağlamak, muhtaç durumda olan mezun ailelerinin yetim ve öksüzlerine okutmak ve maddi destekte bulunmak amacıyla 1995 yılında kuruldu.

Kurulduğu günden bu yana 2 binden  fazla sosyal yardım, 2 bin 221 akademik burs ve 2 bine yakın öğrenci destek bursu sağlayan İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı, toplamda 2 milyon TL'ye aşkın eğitime ve sosyal yardım amacıyla katkı sağladı.

VAKIFTAN ALINDI, VAKIF'A VERİLİYOR

Deniz Haber Ajansı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından aldığı bilgiye göre,  İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı'nın işletmesinde bulunan DENİZ YILDIZI Kafeteryası'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından el konulmasının altından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak'ın Yönetim Kurulu'nda bulunduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) çıktı.

Deniz Haber Ajansı'nın farklı kaynaklardan teyit ettiği bilgiye göre, DEFAV tarafından ercimisil ödemesi yapılarak işletmesinde olan Deniz Yıldızı Kafeteryası'nın sözleşmesinin olmaması ve İşgalci konumunda bulunmasından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın bilgisi dahilinde verilen talimat üzerine boşaltılmasına karara verildiği belirtildi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın bilgisi dahilinde elkonulan DEFAV'ın işletmesindeki Deniz Yıldızı Kafeteryası'nın yine Topbaş'ın talimatı ile ihalesiz olarak Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) gelir sağlamak amacıyla kiralanacağı kaydedildi.

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim