• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Hyundai, yeni nesil teknolojilerde iddialı

Hidrojenle çalışan yakıt hücrelerine sahip Intrado konseptinin Hyundai’nin 2014 Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki en önemli yeniliği olacağı belirtildi.

Hyundai Motor Grubu Tasarım Başkanı Peter Schreyer, kendilerine yeni şeyler keşfetme sevinci yaşatan Intrado konseptinin gelecekteki otomobillerinin heyecan verici simgesi olarak öne çıktığını bildirdi.

Hyundai Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, geleceğin tasarımları hakkında ipuçları veren, hidrojenle çalışan yakıt hücrelerine sahip Intrado konseptinin Hyundai’nin 2014 Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki en önemli yeniliği olacağı belirtildi.

İkonik konsept Intrado'nun Hyundai’nin yeni çizgilerini gözler önüne serdiği, inovasyon anlamında da markaya pozitif enerji kattığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Hyundai’nin ultra hafif otomobiller projesine göre şekillendirilen Intrado, en son teknoloji ışığı altında geliştirilmiş malzemelerle üretildi. Yeni konsept, markanın gelişmiş tasarım dilinden esintiler sunarken, aynı zamanda gelecekteki hidrojenle çalışan yakıt hücreli otomobillere de farklı bakış açısı getiriyor. Intrado’da kullanılacak yeni nesil sistemler, ayrıca seri üretim yakıt hücreli ix35 Fuel Cell’in geliştirilmesine de katkı sağlayacak. Hyundai’nin Almanya Rüsselsheim’daki Ar-Ge Merkezi’nde tasarlanarak geliştirilen 9’uncu konsept Intrado, HED-9 (Hyundai Europe Design) kod ismiyle anılıyor. 'Intrado' adını bir uçağın kanadının altındaki lift mekanizmasından alan konsept otomobil, aynı zamanda yine uçakların üstün teknolojisi ilham alınarak geliştirilmiş. Yüksek verimli güç aktarımıyla stil sahibi tasarımı birleştiren Hyundai mühendisleri, Intrado’da ikinci nesil akıcı tasarım felsefesini de uygulamış oluyor.'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hyundai Motor Grubu Tasarım Başkanı Peter Schreyer, Intrado'nun gelecek nesil Hyundai otomobillerinin verimliliklerini en iyi şekilde gözler önüne serdiğini vurguladı.

Otomobillerin hem duygusal hem de fiziksel bağlantıları en güçlü anlatan araçlar olduğuna dikkati çeken Schreyer, 'Intrado konseptimiz, bizlere yeni şeyleri keşfetmenin sevincini yaşatırken ayrıca gelecekteki otomobillerimizin heyecan verici simgesi olarak öne çıkıyor' ifadesini kullandı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim