• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni istifa etti

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni istifa etti
Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu Ertuğrul Özkök'ün bir yazısı yüzünden yönetimle tartıştığı ve istifa etti.

Hürriyet Gazetesi'nde Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi çok kritik bir gelişme yaşandı, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu görevini bıraktı. Berberoğlu'nun, Ertuğrul Özkök'ün bir yazısı üzerine yönetimle tartıştığı ve bunun üzerine istifa ettiği öğrenildi. Hürriyet'in başına yeni bir isim getirilene kadar, Yayın Direktörü Fikret Ercan'ın Berberoğlu'nun boşluğunu dolduracağı belirtiliyor.

Enis Berberoğlu, 25 yıl boyunca gazetenin genel yayın yönetmenliği görevini yaptıktan sonra bu görevden ayrılan Ertuğrul Özkök'ten sonra 29 Aralık 2009'da Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilmişti.

GAZETE YÖNETİMİ İLE KAVGA

Bir süreden bu yana Hürriyet gazetesinin sahibi ile gazetenin tepe yöneticisi Enis Berberoğlu arasında sorunlar yaşanıyordu. Berberoğlu, gazetecilik gereği gelişmeleri olabildiğince yalın bir şekilde yansıtması gerektiği yönünde bir yayın politikası takip etmek isterten, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı hükümetin şimşeklerini üzerlerine çekmeyen bir çizgi takip edilmesinde ısrar ediyordu.

Eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün Başbakanı ağır eleştiren yazıları zaman zaman sorun olmakta idi. Özkök'ün 6 Ağustos'ta yazdığı, "Milletin adamı" başlıklı yazısı ise bu tartışmayı alevlendirdi. Sabah saatlerinde Berberoğlu ile görüşen Vuslat Doğan Sabancı, Özkök'ün Erdoğan'dan söz ederken "Bak kardeşim" diye ifadeler kullandığı yazısının kabul edilemez olduğunu söyledi. Gazetenin tepe yöneticisi olarak böyle bir dilin kullanılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Berberoğlu da, "Benden önce Genel Yayın Yönetmenliği yapmış birinin yazılarına benim müdahale etmem, benim gazetecilik anlayışım ve terbiyemde yoktur" çerçevesinde bir ifade kullandı. Bu cevap üzerine ipler gerildi ve Berberoğlu, "O zaman bana müsaade. Ben görevi bırakıyorum" dedi.

Berberoğlu'nun kararlı olduğu anlaşılınca da Sabancı, bünyede kalmasını ve yazı yazmasını ya da CNN Türk'te program yapmasını istedi. Berberoğlu, bir süre dinleneceğini ne yapacağına sonra karar vereceğini ifade etti.

HABERİ VUSLAT DOĞAN SABANCI VERDİ

Birlikte çalışanların yanına gidildi ve Enis Berberoğlu'nun istifa haberini Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı duyurdu. İstifa haberinin ardından Berberoğlu, çalışma arkadaşlarına bir konuşma yaparak veda etti. 

Berberoğlu yaptığı kısa konuşmasında, "5 yıllık Hürriyet maceramda bana verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ederim" dedi. Enis Berberoğlu ayrıca, Henüz herhangi bir planının olmadığını ve biraz dinlenmeyi düşündüğünü söyledi. Vuslat Doğan Sabancı da Berberoğlu'na teşekkür etti.

EYÜP CAN DA GÖREVDEN AYRILDI

Öte yandan, Rakidal'in kapaması ardından dijital tarafta sorumluluğu üzerinde toplayan Hüriyet Dijital Yayınlar Koordinatörü Eyüp Can'ın da görevine son verildiği öğrenildi.

BERBEROĞLU'NUN YERİNE KİM GELECEK?

Öte yandan, Berberoğlu'nun istifası ile boşalan koltuğa, Yayın Direktörü görevini yapan Fikret Ercan'ın bakacağı konuşuluyor. 

Yeni Genel Yayın Yönetmeni atanıncaya kadar görevi yürüteceği belirtilen Fikret Ercan, Mayıs 2012'de yapılan değişikilkle Hürriyet Dünyası’nın yeni projelerini şekillendirmek amacıyla Yayın Direktörlüğü görevine getirilmişti.

Kaynak: ROTAHABER
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim