• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Hüma Hatun Konağı Kapılarını, 8 Mart’ta Açacak

Hüma Hatun Konağı Kapılarını, 8 Mart’ta Açacak
Kastamonu Belediyesi tarafından satın alınarak restorasyonu yaptırılan Hüma Hatun Konağı, 8 Mart'ta kapılarını açacak.

Kastamonu Belediyesi tarafından satın alınarak restorasyonu yaptırılan Hüma Hatun Konağı, 8 Mart'ta kapılarını açacak.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın Kastamonu tarihini gün yüzüne çıkartmak için attığı adımların başında gelen Kastamonu Konakları'nı canlandırma projeleri bir bir tamamlanıyor. Kastamonu'nun bacasız sanayisinin fabrikaları olacak konaklardan Hüma Hatun Konağı'nın restore çalışmaları tamamlandı. Bodrumda üç, zemin katta üç, birinci katta üç, cihannüma katında ise bir olmak üzere toplam 10 odası bulunan Hüma Hatun Konağı, Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın talimatıyla satın alınarak, 10 ay gibi kısa bir sürede atıl ve çürümeye yüz tutmuş halden Kastamonu tarihinin parlayan yıldızı haline getirildi.

İsfendiyarbey Mahallesi 2. Hükümet Caddesi üzerinde bulunan Hüma Hatun Konağı'nın açılışı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılarak Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından Kastamonu kadınına armağan edilecek.

Kastamonu'nun tarihi dokusu itibariyle başka illerle kıyaslanamayacak seviyede olduğunu belirten Belediye Başkanı Tahsin Babaş, tarihi eserlerin korunması ve restore edilmesi konusunda yıllardır yeterli çalışmalar yapılmadığını belirtti. Belediye olarak tarihi eserleri ortaya çıkarmak adına projeler üretildiğini ve uygulamaya geçildiğini ifade eden Babaş, "Hüma Hatun Konağı'nın restore ettik. Tefrişatını da hızla tamamlayıp, burayı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kahraman ve fedakar Türk kadınını temsil eden Şehit Şerife Bacı'nın, Nene Hatun'un ve Halime Çavuş'un torunları olan en değerli varlıklarımız Kastamonulu hanımlarına eğitim ve kültür evi olarak armağan edeceğiz. Burada kadınlarımız toplantılarını gerçekleştirebilecek. Çay ve pastalarını ise bizler Belediye olarak karşılaşacağız. Ayrıca konağımızda bayan kuaförü de kadınlarımızın hizmetinde olacak. Han, hamam, sokak sağlıklaştırması, bedesten ve diğer kültürel varlıkları da ortaya çıkarta bilmek adına projelerimiz hızla sürüyoruz. İlgili kurumlarla koordineli bir şekilde tarihimizi gün yüzüne çıkartmak istiyoruz" diye konuştu.

Hüma Hatun Konağı Kapılarını, 8 Mart’ta Açacak

Hüma Hatun Konağı Kapılarını, 8 Mart’ta Açacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim