• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Hükümlüler Belediyede Çalışacak

Hükümlüler Belediyede Çalışacak
Denetimli serbestlikten yararlanan ve kamu yararına çalışma cezası bulunan hükümlülerin toplumsal yaşama kazandırılması için çalışma yürüten Karşıyaka...

Denetimli serbestlikten yararlanan ve kamu yararına çalışma cezası bulunan hükümlülerin toplumsal yaşama kazandırılması için çalışma yürüten Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı örnek bir işbirliğine imza attı. Önümüzdeki günlerde imzalanacak protokol sayesinde, savcılık tarafından belirlenen hükümlüler belediye birimlerinde çalışacak. Hükümlüler sosyal ve kültürel etkinliklerden ücretsiz faydalanacak, meslek edinecek.

Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı; toplum içinde denetim ve takibi yapılan sanık veya hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması için sosyal sorumluluk adına örnek bir işbirliğine imza attı. Önümüzdeki günlerde imzalanacak protokole göre, denetimli serbestlikten faydalanan ve kamu kurumlarında çalışma cezası bulunan yükümlüler; ihtiyaca göre Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri gibi uygun birimlerinde çalıştırılacak ve ihtiyaca göre yapılacak hizmet alımlarında denetimli serbestlikten faydalanan hükümlülere şans verilecek.

KÜLTÜREL VE SOSYAL ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ

Toplumsal sorumluluk anlayışına göre hayata geçirilecek projeden faydalanacak olan hükümlüler, Karşıyaka Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek mesleki eğitim, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerden de ücretsiz yararlanacak. Kursları başarı ile tamamlayanlar için istihdam imkanı sağlanacak. İhtiyaç sahibi yükümlülere ayni ve nakdi yardım sağlanacak. Belediyenin, gerçekleştireceği şehir içi ve şehir dışı geziler projeden faydalanan mahkumlara ücretsiz olacak.

İLK ETAPTA ÜÇ YIL SÜRECEK

Yükümlünün çalıştığı süre içinde denetimini ve takibini Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yapacak. Protokol ilk etapta üç yıl sürecek ve daha sonra uzatılabilecek.

Hükümlüler Belediyede Çalışacak

Hükümlüler Belediyede Çalışacak

Hükümlüler Belediyede Çalışacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim