• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Hukukçu Adayları ’Hukukta Kariyer Forumu’nda Buluştu

Hukukçu Adayları ’Hukukta Kariyer Forumu’nda Buluştu
Atılımcı Hukukçular Topluluğu'nun bu yıl üçüncüsünü düzenlendiği "Hukukta Kariyer Forumu'na çeşitli üniversitelerden yaklaşık 220 hukukçu adayı...

Atılımcı Hukukçular Topluluğu'nun bu yıl üçüncüsünü düzenlendiği "Hukukta Kariyer Forumu'na çeşitli üniversitelerden yaklaşık 220 hukukçu adayı katıldı.

Marmara Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerden hukukçu adayları Atılım Üniversitesi'nde 5-6 Aralık'ta bir araya geldi. Hava ve Uzay Hukuku, Petrol ve Doğal Gaz Hukuku, Deniz Hukuku gibi hukukun sübjektif alanlarında uzman kişilerin katılımıyla gerçekleştirilen Forum'da hukukçu adayları kariyer planlarıyla ilgili sorularını konunun uzmanlarına sordu.

Forum'da, önceki dönem Barolar Birliği Başkanı Av. Vedat Ahsen Coşar, avukatlık deneyimlerini hukukçu adaylarıyla paylaştı. Ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Sekreteri Av. Özgün Şimşek ve Av. Ömer Ediz Yoraz, adliye koridorlarında yaşadıklarını katılımcılara anlattı.

Güncel konuların da konuşulduğu Forum'da Prof. Dr. Ahmet Kılıçoğlu, gündemdeki "Basın Özgürlüğü" sorununa değindi ve anayasal haklardan bahsetti.

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Serdar Hoş ile Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çiğdem Sever ise akademisyenlik ile ilgili deneyimlerini hukukçu adaylarına aktararak soruları yanıtladı.

İki gün süren Forum'da, "Deniz Hukuku" ve "Bankacılık Hukuku" en çok ilgi çeken konular oldu. Ankara Barosu Hava ve Uzay Hukuku Kurulu Başkanı Av. Yasemin Yıldızca Arıkan, hukuk ana bilim dallarının yanında alt dalların da geliştiğini kaydetti.

Arıkan, gelişmelerin uzmanlaşmayı da beraberinde getirdiğini ifade ederek, "Yaşam günden güne detaylanıyor, bu yalnızca hukuk alanında olmuyor. Bütün meslek kuruluşları kendi ana branşının altında alt bilim dallarına ayrılmaya başladı. Eskiden belli hukuk branşlarında avukatlık yaparken Spor Hukuku, Hava Hukuku, Aile Hukuku gibi farklı alanların da olması yeni meslektaşlar için çok daha olumlu" dedi.

Hukukçu Adayları ’Hukukta Kariyer Forumu’nda Buluştu

Hukukçu Adayları ’Hukukta Kariyer Forumu’nda Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim