• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

HTİB: Şiddete ve savaş çığırtkanlığına hayır

HTİB: Şiddete ve savaş çığırtkanlığına hayır
Ankara'daki terör saldırısının ardından Hollanda'daki Türk STK'lar taziye ve kınama mesajı yayınlamaya devam ediyor.

Ankara'daki terör saldırısının ardından Hollanda'daki Türk STK'lar taziye ve kınama mesajı yayınlamaya devam ediyor.

Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) Başkanı Mustafa Ayrancı, şu açıklamayı yaptı: "Ortadoğu yanıyor. Suriye ve Irak tam anlamıyla birer savaş alanına döndü ve dünyadaki belli başlı ülkeler sanki boş alanda talim yapıyorlarmış gibi uçaklarıyla, bombalarıyla Ortadoğu'da cirit atıp duruyorlar. ABD, Rusya, Fransa, İngiltere, Almanya, Hollanda, İran, Ürdün, Suudi Arabistan, Türkiye ve diğerleri her gün tonlarca bomba atıyorlar, kurşun sıkıyorlar. Zamanı geçmekte olan bombalarını elden çıkarmak ve yeni teknolojiyle donanmış sofistike silahlarını denemek için bulunmaz bir fırsat olduğunu düşünüyorlar! Savaş şahinleri, silah fabrikatörleri ellerini ovuşturuyorlar. Üçüncü Dünya Savaşı'nın çıkmakta olduğunu, hatta içinde yaşadığımızı söyleyenlerin sayısı giderek artıyor."

"ANKARA SALDIRISININ SİS PERDESİ TAM ANLAMI İLE ARALANMDI"

HTİB Başkanı Mustafa Ayrancı, her zaman olduğu gibi, savaşın ceremesini zavallı ve savunmasız sivil halk çektiğini söyledi. Ayrancı "Yüz binlerce ölü ve yaralı ve milyonlarca mülteci. Bu sonuçtan savaşa katılan devletler derece derece sorumludur. Tarih sizi asla affetmeyecektir. Ankara'da 28 kişinin ölümüne yol açan patlamanın da Suriyeli bir intihar eylemcisi tarafından gerçekleştirildiği açıklandı. Eylemcinin adı belli oldu, ancak arkasında duran karanlık güçler üzerindeki sis perdesi tam aralanamadı." dedi.

Terörün ama kim olurlarsa olsun, bunlar, ama'sız ve fakat'sız kesinlikle kınanmalı olduğuna dikkat çeken Ayrancı " Şiddeti bir mücadele aracı olarak kullananların insanlığa kazandırabilecekleri hiçbir şey yoktur. Hiçbir hak mücadelesi, hiçbir dini argüman şiddeti meşrulaştırmaz. Hak ve özgürlükler mücadelesi demokratik zeminde ve kitlesel temelde verilmelidir dedik. Şiddet temelinde bireysel ve grupsal çıkışların egemen çevrelerin, savaş çığırtkanlarının işine yarayacağını her zaman söyledik. Dün olduğu gibi bugün de aynı ilkesel konumdan hareket ediyoruz. Her zaman olduğu gibi savaşa "hayır" diyoruz. Hem devlet terörüne, hem de kimi grupların uyguladığı şiddet yöntemlerine "hayır" diyoruz. Çağrımız herkesedir: Şiddete ve savaş çığırtkanlığına "dur" deyin." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim