• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

HSYK Kanununda yapılan düzenleme Anayasa'ya aykırı değildir

HSYK Kanununda yapılan düzenleme Anayasa'ya aykırı değildir
"HSYK Kanununda değişiklik yapan düzenleme Anayasa'ya aykırı değildir.

Anayasa'nın 159’uncu maddesi ve diğer maddeleri dikkate alınarak ve o maddelere uygun olarak yapılmış değişiklikleri içermektedir" Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "HSYK Kanununda değişiklik yapan düzenleme Anayasa'ya aykırı değildir. Anayasa'nın 159’uncu maddesi ve diğer maddeleri dikkate alınarak ve o maddelere uygun olarak yapılmış değişiklikleri içermektedir" dedi.

Bozdağ, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, partisinin Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışına katıldı. 

Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bozdağ, HSYK Kanunundaki düzenleme ile ilgili soru üzerine, şunları söyledi:

"HSYK Kanununda değişiklik yapan düzenleme Anayasa'ya aykırı değildir. Anayasa'nın 159’uncu maddesi ve diğer maddeleri dikkate alınarak ve o maddelere uygun olarak yapılmış değişiklikleri içermektedir. Kanunun komisyon ve genel kurul görüşmeleri sırasında kamuoyundan gelen eleştiriler dikkate alınarak, pek çok değişiklik yapılmıştır. Görüşme süreci içerisinde sayın Cumhurbaşkanımızın tavsiyeleri olmuştur. Bu tavsiyeler doğrultusunda da değişiklikler yapılmıştır. Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren değişiklik, Anayasa'nın 159 ve diğer maddelerine tamamen uygun bir değişikliktir."

CHP’nin Anayasa Mahkemesine müracaat etmesinin kendileri için bir sürpriz olmadığını dile getiren Bozdağ, "Bildiğimiz CHP’nin bir tekrarıdır. Her hadiseyi Anayasa Mahkemesine taşımaya her değişikliği Anayasa Mahkemesine götürmeyi, CHP bildiğiniz gibi alışkanlık haline getirmiştir. 12 yıldır biz CHP’yi bu alışkanlıklarından vazgeçiremedik. Alıştığımız bir CHP portresi çiziyor" diye konuştu.

17 Aralık soruşturması kapsamındaki tahliyeler

Bozdağ, "Reza Zarrab ile eski bakanların çocuklarının tahliyesini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu, "Sonuçta bir adli karardır. Soruşturma benim bildiğim kadarıyla devam ediyor. Soruşturma devam ettiği için şu aşamada bir şey söylememiz doğru olmaz. Soruşturma süreci içerisinde verilen tutuklama kararı veya verilen tahliye kararı tamamen mahkemenin takdirinde olan bir konudur. Yani bu konuda bir şey söylemem doğru olmaz" diye cevapladı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim