• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

HKÜ’den Kosova’ya Eğitim Desteği

HKÜ’den Kosova’ya Eğitim Desteği
Yurtiçi birçok üniversite ve kurumla çeşitli eğitim protokolleri düzenleyen HKÜ, bu kez başarısını yurtdışına da taşıyarak, Kosova Prızrenukshınhotı...

Yurtiçi birçok üniversite ve kurumla çeşitli eğitim protokolleri düzenleyen HKÜ, bu kez başarısını yurtdışına da taşıyarak, Kosova Prızrenukshınhotı Üniversitesi arasında "Eğitim İşbirliği" protokolü imzaladı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Kosova Prızrenukshınhotı Üniversitesi arasında imzalanan, "Eğitim İşbirliği Protokol İmza Töreni", Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörlük binasındaki Senato Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Törene, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Prizrenukshinhoti Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rame Vataj, Prizrenukshinhoti Üniversitesi yetkilileri, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay, HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk ve üniversite yöneticileri katıldı. Her iki üniversitenin rektörleri ve yöneticileri, karşılıklı olarak birbirlerine hediye ve plaket verdi. Protokol imza töreni günün anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi.

PROTOKOLÜN KAPSAMI

İki üniversite arasındaki eğitim alanını kapsayan işbirliği protokolü kapsamında, "Öğretim Elemanları Arasında Değişim', "Öğrenciler Arasında Değişim', "Araştırma', "Eğitim Hizmet" gibi projeler hayata geçirilecek. Öğrenim kalitesini ve iki ülke arasındaki iş birliği arttırmak amacıyla imzalanan protokol, ortak araştırma, konferans, sempozyum gibi faaliyetler ve ek olarak araştırmacıların değişimi, karşılıklı olarak faydalı akademik program ve derslerin geliştirilmesi, her iki tarafında ilgilendiği alanlarda bilgi ve materyal değişimi, lisans ve lisansüstü öğrencilerin değişimi ve bilimsel yayınların basımında olası iş birliğini kapsıyor. Protokolle üniversiteler arasında uluslararası konferanslar ve diğer etkinliklerin düzenlenmesinin de kolaylaştırılması hedefleniyor.

HKÜ’den Kosova’ya Eğitim Desteği

HKÜ’den Kosova’ya Eğitim Desteği

HKÜ’den Kosova’ya Eğitim Desteği

HKÜ’den Kosova’ya Eğitim Desteği

HKÜ’den Kosova’ya Eğitim Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim