• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C

Hizmet-İş Sendikası: Taşeron işçilere kadro istiyoruz

Hizmet-İş Sendikası: Taşeron işçilere kadro istiyoruz
Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, HAK-İŞ olarak Sakarya'da 1 Mayıs kutlamalara katılacaklarını belirtti.

Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, HAK-İŞ olarak Sakarya'da 1 Mayıs kutlamalara katılacaklarını belirtti. Zararsız, "Burada gerçekleştirilecek kutlamada, taşeron işçilerine kadro, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarına acilen çözüm, teröre hayır, kardeşliğe evet ve yeni anayasa istiyoruz diyeceğiz." dedi.

Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, yaptığı açıklamada Hizmet-İş Sendikası ve Hak-İş İl Başkanlığı olarak 2 otobüs ve 100 işçi ile 30 Nisan 2016 tarihi Cumartesi günü 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Sakarya'ya hareket edeceklerini söyledi. Zararsız, şu ifadeleri kullandı: "Bizler Türkiye'nin işçileri, kamu görevlileri, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları, erkekleri, gençleri, engellileri, meslek sahipleri ve sivil toplum kuruluşları olarak; tüm dünya emekçileriyle 1 Mayıs'ta alanlardayız. 1 Mayıs'ta, Türkiye'nin sanayi ve tarım şehri Sakarya'dayız. 1 Mayıs'ı Sakarya'da hep birlikte kutlayacağız. HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs kutlamalarında taşeron işçilerine kadro istiyoruz, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının acilen çözülsün istiyoruz, teröre hayır, kardeşliğe evet diyoruz. Yeni anayasa istiyoruz."

81 İLDE VE BÜTÜN TÜRKİYE'DEYİZ

1 Mayıs'ta Sakarya ve 81 ilde kutlamaların yapılacağını vurgulayan Zararsız, şunları kaydetti: "Bizler, haklarımız için, özgürlüklerimiz için, demokrasi için, yeniden büyük Türkiye'nin ve adil bir dünya düzeninin temeli olacak özgürlükçü, katılımcı, sivil ve demokratik yeni Anayasa için saygın iş için insanca hayat için birlikteyiz. Daha özgür, daha müreffeh, tam demokratik bir Türkiye için alanlardayız. Din, vicdan ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerine hakim kılınması için alanlardayız. HAK-İŞ olarak; sosyal devlet, barış, sosyal adalet eşitlik ve sendikal haklarımız için 1 Mayıs 2016'da Sakarya başta olmak üzere tüm yurtta alanlardayız.Ülkemizin bugünü ve geleceği için, ülkemizin bütünlüğü, insanlarımızın birlik beraberlik ve kardeşliği için talep, teklif ve beklentilerimizin karşılanması için alanlardayız. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak sendikasız ve örgütsüz bütün çalışanlara "Örgütlü ol, Sendikalı ol, HAK-İŞ'li ol" diyoruz."

TAŞERON İŞÇİLER KAMUYA KADROLU İŞÇİ OLARAK ALINSIN

Taşeron işçilerin kamuya kadrolu işçi olarak alınmasını istediklerini anlatan Zararsız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sendikasızlaştırmaya, taşeronlaştırmaya, güvencesizleştirmeye, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurmaya, kayıt dışı ve düşük ücretlerle çalıştırmaya itiraz ettiğimiz için buradayız. Taşeron işçilerin kamuya kadrolu işçi olarak alınmasını istiyoruz. Taşeron işçilerin halen sonuçlandırılmayan Toplu İş Sözleşmelerinin bir an evvel bağıtlanmanı istiyoruz. Belirsizlik devam etmektedir. Bir an önce taşeron meselesinin çözülmesi için meydanlarda olacağız. Geçici işçilerin, mevsimlik işçilerin sorunlarının acil çözümü için alanlardayız."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim