• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 12 °C

Hizmet İş Oltu’da 35 İşçiye Yüzde 13 Zam Sağladı

Hizmet İş Oltu’da 35 İşçiye Yüzde 13 Zam Sağladı
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şubesi ve Oltu Belediyesi belediye işçilerinin sosyal haklarının yanı sıra maaşlarına iyileştirme yapılması amacıyla...

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şubesi ve Oltu Belediyesi belediye işçilerinin sosyal haklarının yanı sıra maaşlarına iyileştirme yapılması amacıyla bir araya geldi. Yapılan görüşmeler sonucu Hizmet İş Sendikasına bağlı 35 belediye işçisine 1 yıl sürecek yüzde 13 maaş zammı kararlaştırıldı.

Erzurum'a bağlı Oltu Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Oltu Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen sözleşme törenine, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Sekreteri Fikret Göğdemir ve işçi kadrosunda yer alan belediye personeli katıldı.

Yapılan toplu iş sözleşmesi ile birlikte işçi kadrosunda yer alan 35 personele sosyal haklarında iyileştirme ve 31 Aralık 2016 yılına kadar maaş ücretlerine yüzde 13 zam yapılması kararlaştırıldı.

Törende konu ile ilgili açıklama yapan Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Hizmet İş Sendikası ile Oltu Belediyesi arasında yapılan görüşmelerin olumlu neticelenmesi sonucunda Hizmet İş Sendikası'na bağlı 35 belediye işçisine Aralık 2016 yılına kadar geçerli yüzde 13 oranında maaş zammına karar verildiğini söyledi. Belediye işçilerinin toplumsal hizmet verdiğine dikkat çeken Aksakal, Oltu Belediyesi'nin yüzde 13 oranında verdiği zammın ülke ortalamasına göre iyi bir rakam olarak değerlendirdi. Aksakal, "Oltu Belediyesi ile yapmış olduğumuz görüşmeler hem işçilerimiz hem bizim için olumlu neticelendi. Sonuç olarak sendikamıza bağlı 35 işçimize yüzde 13 zam kararlaştırdık. Bu konuda emeği geçen başta Oltu Belediye Başkanımıza, ekibime ve işçi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah diğer belediyelerde bulunan işçilerimize de yaptığımız görüşmeler sonucu güzel sonuçlar elde edeceğiz" şeklinde konuştu.

"TAŞERON İŞÇİLERİMİZİ SENDİKALI YAPACAĞIZ"

Taşeron işçilerin haklarını sendika olarak gözettiklerini ifade eden Aksakal, bu konuda çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. İlk etapta il ve ilçelerde bulunan taşeron işçileri Hizmet İş Sendikası'na bağladıklarını aktaran Aksakal, bu konuda yapılacak girişimlerin Oltu Belediyesi'nde de hayata geçirileceğini ve bu yönde Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'den destek beklediklerini kaydetti.

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek de, yapılan toplu iş sözleşmesinin personel ve yönetim açısından artılar getireceğini söyledi. Yapılan sözleşmenin tek oturumda tartışılarak karara bağlandığına dikkat çeken Ziyrek, "Biz çalışan arkadaşlarımızı kendimize iş ortağı, mesai arkadaşlarımız olarak görüyoruz. Personelimiz, işçimiz yakıştırmasını doğru bulmuyoruz. Arkadaşlarımızın imkanlarını iyileştirmek, hayat standartlarına katkıda bulunmak bizim içinde en büyük sevinç kaynağıdır. Sendikamız da bize bu yönde çalışmalar yapıp, katkı sağlıyor. Herhalde Oltu tarihinde ya da bölgede tek oturumda tüm herşeyin konuşulduğu ve karara varıldığı bir toplantıyı gerçekleştirdik. Gelen talep makül ve yerindeydi. Gönlümüz arzu ediyor ki daha fazlasını verelim. Belediye imkanlarını en verimli şekilde kullanabilmek hem de verebileceğimizin en yükseğini vermek şartıyla aramızda ki sözleşmeyi imzaladık. Başta sendika yöneticilerimiz olmak üzere, işçi temsilcilerimize ve çalışan arkadaşlarımıza yapmış olduğumuz sözleşmenin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ile birlikte toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Hizmet İş Oltu’da 35 İşçiye Yüzde 13 Zam Sağladı

Hizmet İş Oltu’da 35 İşçiye Yüzde 13 Zam Sağladı

Hizmet İş Oltu’da 35 İşçiye Yüzde 13 Zam Sağladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim