• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 12 °C

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları 1 Ve 2 Etap Hizmet Binaları Açıldı

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları 1 Ve 2 Etap Hizmet Binaları Açıldı
Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları 1 ve 2 etap hizmet binaları düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları 1 ve 2 etap hizmet binaları düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa AK parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Ahmet Samsunlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, her alanda gelişim ivmesini sürdüren Hitit Üniversitesi'nin başarılarından aldığı güç, cesaret ve tüm kazanımlarıyla marka şehir Çorum'da, bir dünya üniversitesi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

Günümüzde ülkelerin güçlerini artık sadece nüfuslarından, yeraltı yada yerüstü kaynaklarından değil, sahip oldukları nitelikli, donanımlı, eğitimli, vizyon sahibi, inovatif, girişimci insan gücünden aldığını ve küresel aktörlerin bu güçleriyle ön plana çıktıklarını dile getiren Prof. Dr. Reha Metin Alkan, sosyopolitik konjoktürde ve teknolojide yaşanan hızlı gelişmelerin ülkeler arasındaki fiziki sınırları pratik olarak ortan kaldırdığını, özellikle ekonomik anlamda dünya vatandaşlığı gibi küresel bir kavram gündeme geldiğini ifade etti.

Rektör Alkan, sadece ekonomide değil, eğitimde uluslararasılaşma kavramının tüm ülkelerin gündemine girdiğini, başta kalite güvence sistemleri ve Bologna süreçleri olmak üzere her anlamda dünya ile hızlı bir entegrasyonun önem kazandığına dikkat çekti.

21. yüzyılda hızla gelişen bilişim teknolojisi ile birlikte üretimde değerin kaynağının değiştiğini ve sanayi ekonomisinin yerini bilişim ekonomisinin aldığına dikkat çeken Reha Metin Alkan, "Bilişim ekonomisinde piyasalarda alınan-satılan mallar ve üretim artışının öne çıktığı sektörler, marjinal maliyeti nerede ise sıfıra yakın olan bilgi ürünleri ve sektörü olmuştur. Nitekim teknoloji firmaları, artık dünyanın en büyük firmaları olarak ön plana çıkmış, yüzlerce yıllık geçmişi olan pek çok sanayi devini geçen ciro ve marka değerleriyle dünya ekonomisinde önemli aktörler olmuşlardır. Ülkemizin öncelikli olarak Ar-Ge ve inovasyona dayalı nitelikli üretim yapısına geçmesi ve katma değeri yüksek ürünler üretmek olmalıdır. Bu Türkiye ekonomisinin ve ihracatının küresel rekabetini sağlayacak ve aynı zamanda risklerden de en alt seviyede etkilenmesi için de oldukça önemlidir. Özellikle ülkemizin 2023 vizyonu kapsamında kişi başı 25 bin dolar milli geliri ile yüksek yaşam standartlarına sahip dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasında olmayı hedefleyen küresel ölçekte rekabet gücü yüksek bir Türkiye için yapılması gereken pek çok şey olmakla birlikte nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi daha ön plana çıkmaktadır. Teknolojideki hızlı değişimler, insan nüfusunun artışı ile birlikte çeşitlenen ilgi ve gereksinimler, iş dünyasındaki artan rekabet de dikkate alındığında, ekonomik gelişim ve kalkınma için gerekli olan nitelikli insan gücü gereksiniminin önümüzdeki süreçte daha yoğun bir şekilde devam edeceği kolaylıkla söylenebilir. Bu çerçevede özellikle iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün eğitimi ve yetiştirilmesinde mesleki ve teknik eğitim çok büyük bir öneme sahip olmaktadır.Bu kapsamda özellikle iş dünyasının ihtiyaç duyduğu iş gücünün eğitimi ve yetiştirilmesinde mesleki ve teknik eğitim büyük önem arz etmektedir. Bu konuda en önemli kurum yükseköğretim kurumları ve üniversiteler gelmektedir" dedi.

Hitit Üniversitesi bugün Türkiye'nin en önemli eğitim kurumları arasında yerini aldığını dile getiren Prof. Dr. Alkan, üniversitenin 40 yıllık köklü geçmişi, deneyimli personeli, kurumsallaşmış yapı ve gelenekleri, sürekli gelişen altyapısı, gerek akademik, gerek bilimsel sosyal kültürel yönden gösterdiği gelişim çizgisi ve öğrenci merkezli anlayışıyla analitik düşünebilen, sorgulayıcı, ufuk sahibi, şehrimize, bulunduğu bölgeye ve ülkeye hizmet eden öğrenciler yetiştirmeyi kendine misyon edinmiş ve artık bir marka haline geldiğini kaydetti.

Rektör Alkan, "Gerek ilimiz ve bölgemiz gerekse ülkemizin daha hızlı büyüyüp gelişmesi ve küresel pazarda rekabet edebilirliğinin artması için vazgeçilmez bir unsur olan Meslek Yüksek Okulumuzda sahip olduğumuz birikim ve tecrübelerimizi nitelikli insan yetiştirme noktasında ülkemize ve tüm insanlığa hizmet edecek değerli öğrencilerimize daha iyi ortamlarda aktarabilmesine vesile olacak olan binalarımızın üniversitemize, ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu da, Çorum'un daha önce Çorlu ile karıştırıldığını belirterek, Çorum'un artık tanındığını, kentin daha ileri götürülmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirtti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, dünyada artık bilgi dışında stratejik bir şeyin kalmadığını vurguladı.

20-30 yıl önce bir şehirde üniversitenin varlığı marka şehir oluşturmada çok değerli olduğuna işaret eden Başkan Külcü, "Artık Türkiye farklı bir iklime kavuştu. Bugün 196 üniversitemiz var. Üniversitelerin bir şehirde var olması, o şehrin marka değerini tek başına yükselten bir unsur değil. Üniversite sayısı 70'lerden 200'ye yükseldi. Eğitime ayrılan pay ortada. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız bunu takip ediyor. Onlar büyük ve güçlü Türkiye'nin yeni Türkiye'nin iyi eğitim almış gençler sayesinde inşa edilebileceğinin farkındalar. Bizi daha ileri noktalara taşıyacak yegane yer okullar ve üniversitelerdir.Dünyada artık bilgi dışında stratejik bir şey kalmadı. Yeni bilgiyi üretmeden, yeni teknolojiyi üretmeden hayatta kalmak önde olmak ve farklı olmak mümkün değildir. Orta gelir tuzağından kurtulmak için yüksek teknolojiyi üretmek ve onu yatırıma çevirerek kullanmak zorundayız. Bunu yapacak yerde üniversitelerdir.Bunu yapamazsak muasır mediyetler seviyesine çıkmamız mümkün değildir. Anadolu üniversitelerden geleceğe yönelik büyük bir umut taşıyorum. Yeni binalar iyi geleceklerin hazırlanması için vesile olacaktır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Çorum milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt'da, açılışa katılan öğrencilerden Çorum ve ülke için çalışmalarını isteyerek, her zaman gençlerin yanında ve emrinde olduklarını açıkladı.

AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan, 40 yıllık bir geçmişe sahip olan Meslek Yüksek Okulumuz bir dönem 19 Mayıs Üniversitesi'ne bir dönemde Gazi Üniversitesi'ne bağlı olduğunu hatırlatarak, 2006 yılında üniversitenin kurulmasıyla Hitit Üniversitesi bünyesine katıldığını söyledi.

Bugün Türkiye'nin her ilinde üniversite bulunduğunu anlatan milletvekili Ceylan, öğrenci yetiştirirken, milliyetçi ve bilinçli öğrenciler yetiştirilmesini istedi.

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, binaların yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Eğitim-öğretim yılında güzel mekanlarda öğrencilerinde niteliklerini artırmak için, iyi bir iş gücü yetiştirmek için gayret ediyoruz. Çorumu imar etmek, mamur etmek gibi bir amaç içerisindeyiz. Bunun için çalışıyoruz" dedi.

Meslek Yüksek Okulları 1 ve 2 etap hizmet binalarının açılışının ardından MYO'nun kurulmasında emeği geçen ve üniversiteye katkı sağlayan akademisyen ve siyasetçilere plaket verildi.

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları 1 Ve 2 Etap Hizmet Binaları Açıldı

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları 1 Ve 2 Etap Hizmet Binaları Açıldı

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları 1 Ve 2 Etap Hizmet Binaları Açıldı

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları 1 Ve 2 Etap Hizmet Binaları Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim