• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Hisarcıklıoğlu: "Eğitime Yatırım Yapan Kazanır"

Hisarcıklıoğlu: "Eğitime Yatırım Yapan Kazanır"
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Isparta'daki Gül Petek Sanayi Sitesi'nde yaptığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılış töreni yapıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Isparta'daki Gül Petek Sanayi Sitesi'nde yaptığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılış töreni yapıldı. Açılışa TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu açılışta, Isparta'nın her şeyin iyisini hak ettiğini belirtip "Zaten Türkiye'nin en yaşanabilir kenti olarak bunu gösterdi. Son 1 yılda kadın istihdamını iş yeri sayısını Türkiye'de daha çok artıran illerin başında geliyor Isparta. Bir ilde iş yeri sayısı niye artar diye baktığınız zaman orada umut görürsünüz. İşte Isparta'da bunu görüyorsunuz" diye konuştu.

TOBB olarak eğitim tesislerine büyük önem verdiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, "Bugüne kadar 64 ilde eğitim yatırımı yaptık. 18 ilde daha eğitim yatırımına devam ediyoruz. Niye eğitime bu kadar yatırım yapıyorsunuz diyorlar. Aslında ben bir iş adamıyım. Kazanç var onun için yapıyorum. Ben iş adamıyım. İş hayatında neye yatırım yaparsanız yapın kar da edersiniz zarar da. Ama eğitime yaptığınız yatırım hep kar yazar. Ondan zarar etmezsiniz" dedi. Konuşmaların ardından Vali Vahdettin Özkan tarafından, Hisarcıklıoğlu'na okulun bahçesine dikilecek ağaçlar için fidan sertifikası verdi. Ardından bahçeye ağaç dikildi. Daha sonra kurdele kesildi. Öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekilerek okulun açılışı yapıldı.

EKONOMİ KAMPÜSÜNÜ AÇTI

Buradaki açılışın ardından, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Isparta Ticaret Sanayi Odası öncülüğünde tüm ekonomi kuruluşlarının bir yerde toplanacağı Ekonomi Kampüsünün açılışını yaptı. Buradaki açılış töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, bu tesisin marka değeri yüksek Isparta'ya daha da değer katacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:

"Bugün hayırlı işler için gülün ve elmanın memleketi Isparta'dayız. Biraz önce üniversitede inşası biten caminin açılışını daha sonra mesleki ve teknik anadolu lisesinin açılışını gerçekleştirdik. Şimdi de Ticaret ve Sanayi Odamız ve Borsamız ile birlikte Ekonomi Kampüsü temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Isparta marka olmuş bir şehir. Bu markanın üzerine yeni bir marka daha ilave etti. Türkiye'nin en yaşanabilir şehri olmasıyla markalaşmanın en son noktasına geldi. Burada en önemli olan şey birlikte bereket vardır. Isparta'nın ekonomik göstergeleri zaten bunu gösteriyor. Burası çok önemli. Her üye geldiği zaman aynı anda işlerini görüp çıkabilecek. Buranın bir an önce yapılmasını arzuluyorum. Biz de Odalar ve Borsalar Birliği olarak birlikte hareket edilen oda ve borsa binalarına ilave katkı sağlıyoruz. İnşallah bu çorbada bizim de tuzumuz olsun diye maddi katkı sağlayacağız. Bu nedenle 365 oda ve borsanın 245'i yeni hizmet binasına kavuştular. 120'si de yeni hizmet binalarını tamamladılar."

Konuşmaların ardından, Hisarcıklıoğlu ve protokol düğmeye basarak ilk harcı attılar.

Hisarcıklıoğlu: "Eğitime Yatırım Yapan Kazanır"

Hisarcıklıoğlu: "Eğitime Yatırım Yapan Kazanır"

Hisarcıklıoğlu: "Eğitime Yatırım Yapan Kazanır"

Hisarcıklıoğlu: "Eğitime Yatırım Yapan Kazanır"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim