• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

'Hiçbir sistem öğretmenliğin yerini dolduramaz'

'Hiçbir sistem öğretmenliğin yerini dolduramaz'
Aktif Eğitimciler Sendikası Erzurum Şube Başkanı Kenan İrdemez, eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısının başlaması dolayısı ile açıklama yaptı.

Aktif Eğitimciler Sendikası Erzurum Şube Başkanı Kenan İrdemez, eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısının başlaması dolayısı ile açıklama yaptı. İrdemez, "Hangi yeni eğitim sistemi uygulanırsa uygulansın öğretmenin yerini tutacak ikinci bir kişi, sistem ya da nesne yoktur. Geçmişten günümüze, toplumlarda öğretmenler yeri başka kişi ve kavramlarla doldurulmayacak insanlardır." dedi.

İrdemez, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Değerli meslektaşlarım geçmişten günümüze öğretmen, yeri başka kişi ve kavramlarla doldurulmayacak insandır. Peygamberlerin insanlığın öğretmenleri olduklarını ve ilk insanın bir peygamber olduğunu düşünürsek insanlığın, öğretmene olan ihtiyacını ve öğretmenin toplum için ifade ettiği kamil manayı daha iyi fark etmiş oluruz. Sizler bin yıllardır insanlığın ihyası ve yarınların inşası için ilgililerin ilgisizliğine, yetkililerin gamsızlığına, dostların vefasızlığına aldırış etmeyerek, rağmen hak ettiğiniz ve beklediğiniz mesleki, sosyal, ekonomik ve en temel insani haklarınızı sağlamayarak görevini ihmal edenlere inat görevlerinizi hakkıyla yapmaya çalıştınız. Okulları eviniz, öğrencileri çocuklarınız bildiniz bilerek, Hak'kın ve halkın nazarında bir kez daha kazandınız."

Sınavlarla dolu bir dönemin giren öğrencilere de seslenen İrdemez, şunları kaydetti: "Sevgili öğrenciler, sizlerin ve top yükün milletimizin geleceğini ilgilendiren sınavlar (TEOG, YGS) hepsi bu dönemde yapılacaktır. Bu nedenle yorucu ve bir o kadar da emeğimizin karşılığını alacağınız bir dönem sizleri bekliyor. inancınızla, yüreğinizle çok çalışıp arzuladığınız başarılara ulaşmanızı temenni ediyorum. İyi bir geleceğin, planlı ve düzenli çalışmaya olacağını bilin fakat hayat sadece testlerden ibaret değildir, bunun yanında kitap okumayı, bir şeyler yazmayı alışkanlık haline getirmeyi unutmayın. Yine unutmayın ki, asla sizden vazgeçemeyecek en yakın, en sıcak dostunuz ve en samimi destekçileriniz aileniz ve öğretenlerinizdir. Lütfen onların kıymetini iyi bilin."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim