• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Heykel sergisini Başkan Yaşar açtı

Heykel sergisini Başkan Yaşar açtı
Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi birbirinden değerli kültür etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi birbirinden değerli kültür etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Heykel sanatına ilkokuldan itibaren ilgi duymaya başlayan ve 1982 yılına kadar kendi köyünde çalışmalarını sürdürürken tesadüfler sonucunda Gazi Üniversitesi Heykel bölümünde misafir öğrenciliğe kabul edilerek profesyonel anlamda heykel sanatıyla tanışan Aslan Başpınar, 1984-2015 yılları arasında ürettiği eserlerinden oluşan seçkiyi Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sundu.

Başpınar'ın heykel ve heykel projeleri sergisinin açılışına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu ve sanatseverler katıldı.

SANATA ÖNEM VERMEYEN TOPLUMLAR GERİLEMEYE MAHKUMDUR

Açılışın ardından sergiyi gezerek tüm eserleri yakından inceleyen Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yenimahalle kültür ilçesi oldu. İlçemizde farklı dallarda birbirinden değerli sanatçıları ağırlamaktan onur duyuyorum. Sanata ve sanatçıya önem vermeyen toplumlar gerilemeye mahkumdur. Sanat eleştiri yapar, sanatçı doğru söyler. Demokrasilerde idareciler de, onların sözlerine, eleştirilerine tahammüllü olmalıdırlar. Ülkesini seven ve yanlışlara karşı çıkan sanatçılar bedel ödeseler de yine hayattaymış gibi her zaman anılırlar, yaşarlar. Biz onurla, gururla sanatın ve sanatçının yanında olmaya, onların etkinliklerine destek olup, onları ilçemizde ağırlayarak Yenimahallelilerle buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Uzun yıllar muhtelif heykel atölyelerinde heykel çalışmalarını sürdüren ve 1996 yılından itibaren Ankara'da oluşturduğu kendi atölyesinde sanatsal faaliyetlerine devam eden sanatçının, 1984 yılından 2015 yılına dek tasarlamış olduğu 130'a yakın rölyef ve figürlerden oluşan küçük heykel ile 6 büyük anıttan oluşan sergisi 28 Aralık Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Heykel sergisini Başkan Yaşar açtı

Heykel sergisini Başkan Yaşar açtı

Heykel sergisini Başkan Yaşar açtı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim