• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Herşeyin sebebi bu iki taş parçası

Herşeyin sebebi bu iki taş parçası
Araştırmacı-yazar Salih Dağ, Çanakkale harbinin bitmediğini ve asıl nedenin enerji kavgası olduğunu belirtti.


Araştırmacı-yazar Salih Dağ, şu an Türkiye'de yaşanan sıkıntıların, perdenin arkasındaki kavganın Anadolu'da bulunan bor ve toryum madeni olduğunu söyledi.
Ünye İlim ve Kültür Hizmet Derneği ile Ünye Gençlik Platformu, Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla “Çanakkale Geçilmez” konulu konferans düzenledi.
“ÇANAKKALE HARBİ BİTMEMİŞTİR”
Salih Dağ, Çanakkale harbinin bitmediğini ve asıl nedenin enerji kavgası olduğunu belirtti. Dağ, “Çanakkale harbi bitmemiştir. Çünkü Çanakkale harbi, İngilizlerin ve Fransızların 250 bin ölü ve en büyük donanmalarını kaybetmesine neden değildir, Ruslara yardıma gitmek. Ruslar için bunları yapmazlar. Çanakkale harbinin sebebi enerji, yani petrol kavgasıydı. Fakat petrol bitiyor. Eğer dünyanın ömrü varsa en uzun 100 sene, bu israfla 40-50 sene ya da 60 sene. Yer kabuğunu sömürdük, bitirdik. Peki, ama enerji olmadan ne yapacağız, bu arabalar ne ile gidecek? Onun çaresini çoktan buldular. Fakat dünya petrol şirketlerini 7 Yahudi asıllı kız kardeş yönetiyor. Onların şerrinden kurtulmak için henüz buldukları bu enerji kaynağını kullanır hale getirmediler. Amerika'da Bush döneminde bir araba bu enerji kaynağı ile denendi ve başarıldı. Eğer yeryüzünde, havada hidrojen gazı enerji kaynağı olarak kullanılacaksa ki kullanılacak, hidrojen gazını enerjiye çevirebilmek için ki 3 kg'luk bir çubukla bir sene araç gidebilecek güce sahip oluyor. O nedir? Bor madeni alaşımına ihtiyacı var. Yeryüzünde en çok bor madeni rezervi olan yüzde 74 ile Anadolu” dedi.
“100 YILLIK PETROL İÇİN GIRTLAĞIMIZA SARILAN SÖMÜRGECİ BATI, 25 BİN YIL İÇİN HİÇ BOŞ DURUR MU?”
Salih Dağ şöyle devam etti:
“Isparta'da uçak kazasında katledilen Doğuş Üniversitesi Fizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatma hanım ve 6 kişilik ekibi bir enerji kavgasının akıbetinde katledildi. Tam 20 senesini vermişti. Uranyum radyasyonu olan ve çöpünün muhafazası mümkün olmayan ölümcül bir enerji kaynağı. Oysa radyasyonu olmayan ve çöp derdi olmayan bir enerji kaynağı daha var yeryüzünde. Hem de uranyumdan 8 kat daha güçlü. Bu enerji kaynağı ‘toryum'. Dünyanın yüzde 80 rezervi yine Anadolu'da. Hesaplamalara göre eğer dünyanın ömrü varsa, 25 bin sene yetecek kadar toryum var Anadolu'da. Dün 100 yıllık petrol için gırtlağımıza sarılan sömürgeci Batı, 25 bin yıl için hiç boş durur mu?”
“BU AZİZ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ÖZELLİKLE ANILMALI, ANLATILMALI”
Araştırmacı-yazar Salih Dağ, “Şu ülkemizde yaşanan sıkıntıların, perdenin arkasındaki kavganın ne olduğunu ah bir bilebilsek. Enerji kavgası başladı, çünkü hızla petrol bitiyor ve gelecekte çok büyük bir enerji kavgası sahnelenecek. Bedel ödememek için yine gırtlağımıza sarılacaklar. Dün benim atam her şeye rağmen aziz vatan topraklarını çiğnetmedi. Masa başında 3-5 kişi verdi belki o başka, ama benim aziz Mehmetçiğim vermedi. Bir karış toprak vermediler. İşte onun için bu aziz Çanakkale şehitleri özellikle anılmalı, anlatılmalı ve gençlerimiz motive edilmelidir. Ne güzel insanmış ki onlar, dünyanın enerji kaynağını ellerinde tutabilmek için, çoluğuyla çocuğuyla, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle oraya koşmuş ve kafiri oradan yüz yere itmişler” diye konuştu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim