• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Hem Kilo Verdi Hem De Sağlığına Kavuştu

Hem Kilo Verdi Hem De Sağlığına Kavuştu
Yaşına ve boyuna bağlı olarak morbid obez olarak kabul edilen Hülya Çevik, Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çolak gözetiminde kısa sürede 83 kilodan 69...

Yaşına ve boyuna bağlı olarak morbid obez olarak kabul edilen Hülya Çevik, Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çolak gözetiminde kısa sürede 83 kilodan 69 kiloya düştü, hem de aşırı kilo ile birlikte görülen şeker hastalığı ve kalp ritim bozukluğu düzeldi.

İzmirli 48 yaşındaki ev hanımı Hülya Çevik, aşırı kilo ile birlikte görülen şeker hastalığı ve kalp ritim bozukluğu şikayetiyle başvurduğu Özel Gözde İzmir Hastanesinde hem kilo verdi, hem de eski sağlığına kavuştu. Diyet Uzmanı Hülya Çolak, başlangıçta hastanın kan şekerinin 130 olduğunu fakat uygulanan diyet programından sonra bu değerin 89'a gerilediğini, vücut yağ oranının yüzde 41'den 35'e indiğini ifade etti. Hastanın vücut yapısına uygun olarak dengeli ve kalıcı kilo verdiğini dile getiren Çolak, "Hülya hanım verdiğimiz diyabetik beslenme programına harfiyen uydu. Beslenme düzenine ve besin miktarlarına özen gösterdi, haftada 3 gün yarımşar saat tempolu olarak yürüdü. Şu an şeker ve kalp ritim bozukluğu sıkıntıları ciddi oranda azaldı. Hem sağlığına kavuştu hem de kilo verdi" diye konuştu.

Beslenme düzenini oluştururken ara ara verilen molaların çok önemli olduğunu belirten Çolak; "Danışanlarıma diyet süresince, özel günlerinde ya da dinlenmek istediği zamanlarda mutlaka küçük aralar ve özel programlar planlıyorum. Bu küçük aralar, danışanlarımın motivasyonunu yükselterek bıkkınlık duygusundan uzak tutuyor. Ayrıca danışmanlarımla 7/24 iletişimde olmam kendilerini daha güvende hissetmeleri açısından etkili oluyor" dedi.

YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM

En son 23 yıl önce 60'lı kiloları gördüğünü söyleyen ev hanımı Hülya Çevik kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini anlattı. Kilo vermeden önce, nefes almakta zorlandığını, hareketlerinin kısıtlandığını ve yokuş çıkarken dinlenmek zorunda kaldığını da belirten Çevik, verdiği kilolar ile tüm bu sıkıntılarına veda ettiğini söyledi. Çevik, kendisine gösterdikleri ilgiden ötürü Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çolak ve Gözde İzmir Hastanesi yetkililerine teşekkür etti.

Hem Kilo Verdi Hem De Sağlığına Kavuştu

Hem Kilo Verdi Hem De Sağlığına Kavuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim