• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Hem berber, hem muhtar

Hem berber, hem muhtar
Bursa'nın Gürsu ilçesi Kurtuluş Mahalle Muhtarı Mustafa Subaşı, berber dükkanında sürdürdüğü muhtarlıkla mahalleliye günün her saatinde hizmet veriyor.

Bursa'nın Gürsu ilçesi Kurtuluş Mahalle Muhtarı Mustafa Subaşı, berber dükkanında sürdürdüğü muhtarlıkla mahalleliye günün her saatinde hizmet veriyor. Muhtar Mustafa Subaşı'nın berber dükkanına bayan, erkek, genç, yaşlı geliyor ama sadece erkekler saç sakal tıraş oluyor.

Çeşitli meslek grubundan insanların muhtarlık yapması pek şaşılacak bir şey değil. Ancak resmi işlemler için bir berber dükkanına gitmek pek alışılmış olaylardan değil. Bunlardan en bariz örneklerinden biri de Gürsu ilçesi Kurtuluş Mahalle Muhtarı Mustafa Subaşı.

Ailesinin geçimini sağlamak için mesleği olan berberliği devam ettiren muhtar Subaşı, aynı zamanda mahalleliye muhtarlık hizmeti vermeye de devam ediyor.

Mahalle muhtarı Mustafa Subaşı, önceleri kendisine ait bir muhtarlık bürosu olmadığı için iki hizmeti de berber dükkanında vermeye devam etmiş.

Sonraları ise kendi imkanlarıyla bir muhtarlık bürosu kiralamış. Ancak mahalleli de alışkın olduğu ve günün her saatinde bulabildiği için ilk adres olarak berber dükkanına gelmeye devam etmiş.

Mustafa Subaşı, vatandaşların günün her saatinde geldikleri berber dükkanında resmi işlemlerin yanında mesleğini devam ettirmiş.

Resmi işlemlerini de yine ekmek teknesi olan berber dükkanında yapan muhtar Subaşı, aynı zamanda bir eliyle mühür basarken, diğer eliyle de saç sakal tıraş yapıyor.

VATANDAŞ MEMNUN

Gürsu Kurtuluş Mahalle Muhtarı Mustafa Subaşı, dördüncü dönemdir mahalle muhtarı olarak hizmet verdiğini belirterek, "Doğduğumdan beri burada yaşıyorum. Yaklaşık 25 senedir de burada muhtarlık hizmeti veriyoruz. Önceki muhtarında azalığını yapıyordum. Yaşlı olduğu için onun hizmetlerini de biz yapıyorduk. Hem muhtarlık hem de berberliği bir arada götürüyoruz." dedi.

Vatandaşların da durumdan memnun olduğunu belirten Muhtar Mustafa Subaşı, "Vatandaş sabah 07.00'dan gece 22.00'a kadar bizleri burada bulduğu için mesai saatleri dışında da yardımcı olduğumuz için o bakımdan vatandaş memnun oluyor." şeklinde konuştu.

Mahalle nüfusunun 20 bini geçtiğini anlatan Subaşı, "Parası olmayanlara da ben para sormuyorum zaten, kedisi para verirse verir. Ben mahalle halkının maddi durumunu bildiğim için çoğundan para dahi almıyorum." dedi.

AİLEDEN BİRİ

Muhtar Mustafa Subaşı'nın dükkanında tıraş olan müşterisi Ömer Arabacı ise şunları söyledi: "Aileden birisi diyebilirim. Evde lafı edildiği zaman, "bizim Mustafa" denir, kim "bizim muhtar." Böyle birisi. Yıllardır hep birlikteyiz. Çocukluk arkadaşımız kendisi. Mahallede herkesi tanır, herkesi tanır. Şuanda 50 yaş üzeri herkesi bilir. Para ver, verme kimseye bir şey demez. Bir dostluk arkadaşlık kendisi."

Cihan

Hem berber, hem muhtar

Hem berber, hem muhtar

Hem berber, hem muhtar

Hem berber, hem muhtar

Hem berber, hem muhtar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim