• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Hem Anne Hem Ev Hanımı Hem De Sanatçı

Hem Anne Hem Ev Hanımı Hem De Sanatçı
Eskişehir'de yaşayan Sema Çamoğlu Sosyal, ev işleri ve 3 kızı ile ilgilenmenin yanı sıra "Toprak Ana" ismini verdiği atölyesinde birbirinden farklı seramik...

Eskişehir'de yaşayan Sema Çamoğlu Sosyal, ev işleri ve 3 kızı ile ilgilenmenin yanı sıra "Toprak Ana" ismini verdiği atölyesinde birbirinden farklı seramik çalışmalara da imza atıyor.

Henüz 45 günlük olan ikiz kızları ve ilkokula giden kızı ile ilgilenen Sosyal, atölyesinde ise bir çok kadına da kurs vermeyi ihmal etmiyor. Eskişehir'de birçok sergi açmasıyla tanınan Sosyal, yeni yöntemler kullanarak farklı çalışmalar da ortaya çıkarıyor. Atölyeyi 3 yıl önce tarihi bir binada açtığını anlatan Selma Çamoğlu Sosyal, yıkık bir halde olan binayı uzun uğraşlarla atölyeye dönüştürdüğünü belirtti. Atölye binasının halen çok eksiğinin olduğunu ifade eden Sosyal, "Alternatif pişirim tekniklerini kullanarak çalışmayı çok seviyorum. Onun dışında, Selçuklu ve Frig dönemine ait pano ve üç boyutlu çalışmalar yapmaktan çok zevk alıyorum. Çocuklarım henüz 45 günlükler, daha çok yeni. Açıkçası sistemi çok oturtmuş değilim. Onlarla beraber iki kez atölyeye geldik ama, onlarla burada çalışmak şu anda çok zor. Biraz daha büyüdüklerine daha kolay olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

"İLHAM, ÇOCUKLARIM İLE BERABER GELİYOR"

Sanatçı Sema Çamoğlu Sosyal, çocuklarının oyun araçlarının çamur, fırça ve boya olacağını dile getirdi. Çocuklarının da sanatla iç içe olmasını istediğini aktaran Sosyal, "Bundan sonraki yaşam çok daha renkli olacak. Çünkü ilham onlarla beraber geliyor her zaman. Tabii ki hayatınıza yeni bir renk ve neşe geliyor. Üstelik ikizlerimle birlikte iki kat neşe gelecek. Çocuklarım dünyaya gelmeden çok kısa bir süre önce "Yüz" çalışmaları yapmaya başladım. İki boyutlu sayılır. Bunları çok geniş bir plaka üzerinde kullanıyorum ve kabaca alınmış bir kalıptan, baskı yöntemi ile aldığım yüzlerin detaylarını el çalışması ile yapıyorum. Hepsinin burnu, gözü, kulakları, dudakları ve yüz ifadesi çok farklı birbirlerinden" şeklinde konuştu.

"HER KADININ ÖZEL BİR ŞEYE YETENEĞİ VARDIR"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için de açıklamalarda bulunan Sema Çamoğlu Sosyal, özel günlerin bir günle sınırlı kalmamasının gerektiğine değindi. Kadınlara üretimde bulunmalarını tavsiye eden Sosyal, "Herkesin yapabileceği çalışmalar var. Genel olarak kadınlarımızın hepsi çok yetenekli. Hepsinin her şeye değil ama her birinin özel bir şeye yeteneği vardır. Her ne olursa olsun ev ve çocuklarla ilgilenmenin dışında, kesinlikle bir şeyler üretmelerinin gerektiğini düşünüyorum. Hem fiziksel açıdan hem de psikolojik açıdan üretmek onları çok destekleyecektir. Bütün bu duyguları her kadının tatması gerektiğini düşünüyorum. Belediye ve özel gruplar ve tabii ki onları Eskişehir'de destekleyecek kurumlar da var" ifadelerine yer verdi.

Hem Anne Hem Ev Hanımı Hem De Sanatçı

Hem Anne Hem Ev Hanımı Hem De Sanatçı

Hem Anne Hem Ev Hanımı Hem De Sanatçı

Hem Anne Hem Ev Hanımı Hem De Sanatçı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim