• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

HDP’li Paylan’dan 'Meclis, Hristiyan aleminin Noel bayramını kutlamadı' sitemi

HDP’li Paylan’dan 'Meclis, Hristiyan aleminin Noel bayramını kutlamadı' sitemi
HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, bugün Hristiyan Alemi'nin Noel Bayramı olduğunu, ancak meclisin bunu kutlamadığını söyledi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, bugün Hristiyan Alemi'nin Noel Bayramı olduğunu, ancak meclisin bunu kutlamadığını söyledi. Buruk da olsa bir bayram geçireceklerini kaydeden Paylan, "Biz azaltıldık bu topraklarda, ancak az dahi olsa, 1 kişi dahi olsa bu meclis tarihinde olduğu gibi Noel'i önemsemeliydi." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 26. Dönem 19. Birleşimi Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Garo Paylan, MHP'nin verdiği 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmalarına yönelik ortaya atılan "kumpas, montaj, dublaj, darbe" iddialarının araştırılmasına yönelik önergesi üzerine söz aldı. Bugünün, bu toprakların kadim bir bayramı olduğunu kaydeden Paylan, "Pek farkında değiliz. Buruk bir bayram geçireceğiz. Bugün Hristiyan aleminin Noel bayramı. Meclisimiz kutlamadı Noel bayramı." dedi. Bir zamanlar bu topraklarda Hristiyanların çok olduğunu ve nüfuslarının yüzde 40'lara vardığını belirten Paylan, "Bugün binde bire düşmüşüz. Bizim keyfimizle olmadı, biz bir yere göç etmedik. Biz azaltıldık bu topraklarda ancak az dahi olsa, 1 kişi dahi olsa, bu meclis tarihinde olduğu gibi Noel'i önemsemeliydi. 1915'den önce Noel günü meclis tatil olurdu. İnsanlar birbirlerinin bayramlarını kutlarlardı. Hristiyanların bayramını kutlarlardı. Tıpkı Hristiyanların Müslümanların bayramlarını kutladığı gibi ve Müslüman bayramlarında Meclisi- Mebusan tatil olduğu gibi Noel bayramında da tatil olurdu. O açıdan azaltılmışların da bayramını önemsememiz gerekiyor." diye konuştu.

Bugünün Aziz Nikola'nın günü olduğunu anlatan Paylan, "Namı değer Noel baba. Aziz Nikola Antalyalı. Yani hemşehriniz, bu toprakların bir değeri. Bu toprakların bir değeri bu topraklarda tarih bilinci olmadığı için yuhalanıyor, nefret söylemi yapılıyor. Bu nefret söyleminin tarih bilinciyle giderileceğini düşünüyoruz. Noel babanın bu topraklarının bir değeri olduğu bilinci yayılmalı."

Paylan'ın konuşmasının ardından AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar kürsüye gelerek, Paylan'ın Noel bayramını kutladı.

HDP’li Paylan’dan 'Meclis, Hristiyan aleminin Noel bayramını kutlamadı' sitemi

HDP’li Paylan’dan 'Meclis, Hristiyan aleminin Noel bayramını kutlamadı' sitemi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim