• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

HDP, Yüksekova’da konferans düzenledi

HDP, Yüksekova’da konferans düzenledi
Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Yüksekova ilçesinde güncel gelişmelerin tartışıldığı geniş katılımlı bir konferans düzenlendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Yüksekova ilçesinde güncel gelişmelerin tartışıldığı geniş katılımlı bir konferans düzenlendi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Avaşin Kültür Parkı'nda, Halkların Demokratik Partisi tarafından "Demokratik Öz Yönetimle Demokratik Cumhuriyete" şiarıyla HDP 1. Konferansı düzenlendi. Konferansta, 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde HDP'nin duruşu, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan gerginlik, Suriye'de ( Rojava) yaşanan gelişmeler, öz yönetim ve bölgede yaşanan hendek, barikat operasyonlarıyla sokağa çıkma yasakları tartışıldı.

Konferansa, HDP PM Üyesi Cemil Erdem, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın yanı sıra, gazeteciler, yazarlar, il ve ilçelerdeki HDP yöneticileri, kanaat önderleri ve yurttaşlar katıldı. Konferansta söz alan HDP PM Üyesi Cemil Erdem şöyle konuştu: "Bugün HDP konferanslarının birincisini Yüksekova'da başlatmış olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Eminim bu konferans hem Türkiye'de HDP'nin büyümesini, sorunlarını bilince çıkarıp çözmesi noktasında ciddi bir tartışmayı yürütmesini hem de bölgede canı pahasına Kürtler'in bir statüye sahip olması için yerinden yönetim, öz yönetim, demokratik özerkliği inşa etmek çaba sarfeden tüm arkadaşları selamlıyorum."

Halkların Demokratik Partisi Genel Merkezi tarafından hazırlanan "Konferans ve Kongre yolunda HDP" konulu metni okuyan HDP Esendere Eşbaşkanı Dilber Uzunköprü, şunları kaydetti: "Konferans ve kongre dönemine girdik, bu dönemin beklentilerimize yanıt verebilmesi, politik ve örgütsel süreci doğru değerlendirmemiz sayesinde mümkün olacaktır. Her şeyden önce Ortadoğu Türkiye ve Kürdistan'daki mevcut durumu değerlendirerek HDP'nin birlikte hareket ettiği kurumların ve bileşenlerin bu süreçteki rolü ve sorumluğu ne olmalıdır ve bu sürece nasıl yön verilmelidir? Sorusuna cevap vermeliyiz. Bunun yanı sıra sürecin Türkiye halklarının özgürlük, eşitlik, adalet, demokrasi ve barış taleplerini gerçekleştirecek yönde müdahale ve dönüşüm için de neler yapmalıyız sorusuna yanıt üretmek de konferans ve kongremizin birinci amacı olmalıdır.

Türkiye gerek iç politikadaki gerekse de bölge ve dünya politikalarındaki gelişmeler nedeniyle son derece çalkantılı, sorunlu ve kritik bir dönemden geçiyor. Son dönemde Suriye ve Irak yaşananlar bölgedeki savaş geçmişteki uluslararası kamplaşmanın farklı birleşimlerle de olsa yeniden canlanması yönünden gelişmelere yön açıyor.Bir tarafta Rusya Çin gibi küresel güçler ve onlarla ittifak halinde olan İran gibi bölgesel güçler, diğer tarafta: ABD İngiltere AB gibi küresel güçler ve onlarla ittifak halinde Türkiye, Suudi Arabistan gibi bölgesel güçler karşı karşıya geliyor."

Konferansın sonunda HDP delege, PM ve MYK üyeleri de seçildi.

HDP, Yüksekova’da konferans düzenledi

HDP, Yüksekova’da konferans düzenledi

HDP, Yüksekova’da konferans düzenledi

HDP, Yüksekova’da konferans düzenledi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim