• BIST 9889.67
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Hayvanları Koruma Derneği’nden Yavru Kedi Açıklaması

Hayvanları Koruma Derneği’nden Yavru Kedi Açıklaması
Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, yaptığı ilginç bir açıklama ile önümüzdeki kısa bir süre için kedilerin hayvanseverlerden...

Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, yaptığı ilginç bir açıklama ile önümüzdeki kısa bir süre için kedilerin hayvanseverlerden korunmasını istedi. Sevmek amacıyla alınan pek çok kedi yavrusunun anne sütünden mahrum kaldığını hatırlatan Dernek Başkanı Şenay Tekinbaş, "Kedi yavruları için de gelişmeleri için en önemli besin anne sütüdür. Ne olur kedi yavrularını seveyim koruyayım derken anne sütünden mahrum etmeyin" dedi.

"ANNE KEDİ HAYATTA İSE MUTLAKA YAVRUSUNUN BAŞINA DÖNER"

Açıklamasında kediler için önemli bir dönem olan Mart ayının geride kaldığını ve çiftleşmelerini tamamlayan kedilerin üreme dönemine girdiğini hatırlatan Aydın Havanseverler Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, kedilerin nakör olmadığını özellikle anne kedilerin yavrularına çok düşkün olduğunu belirtti. Tekinbaş, "Kedi yavruları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladılar bile. Çok yakın zamanda etrafta bir sürü yavru kedi göreceğiz. Ancak bazen sadece sevmek için bazen de korumak amaçlı bu yavruları alıp götürüyorlar. Bir kedinin bağışıklık sisteminin güçlenmesinin tek yolu kendi annelerinin sütüyle beslenmeleridir. Lütfen ama lütfen her gördüğümüz yavruyu alıp götürmeyelim. İyilik yapmak isterken maalesef onlara zarar veriyoruz. Eğer ki anne kedi hayatta ise asla yavrularını terk etmez. Belki yavrularını daha güvenli bir alana taşıyordur belki de onlara süt üretebilmek için karnını doyurmaya gitmiştir. Annesiz yavru gördüğünüzde ona lütfen birkaç saat süre verin. Annesinin başına bir şey gelmediyse mutlaka yavrularının yanına gelecektir. Beklemeye rağmen anne kedi gelmediyse ancak o zaman yavruları kurtarmak için harekete geçmek en doğrusu olacaktır" dedi.

"KEDİ YAVRULARI EN AZ 8 HAFTA ANNE SÜTÜ İLE BESLENMELİ"

Sevimli kediler ve kedi yavruları için yapılabilecek en güzel şeyin güvenli bir köşeye yiyecek ve su bırakmak olduğunu ifade eden Tekinbaş, "Hayvanları sevelim derken onların sonu olmayalım. Yavru kediler en az 8 hafta anne sütü almadan hayata tutunamazlar. Lütfen birkaç saatlik mutluluğunuz için ne yavruların hayatını karartın ne de anne kedilerin. Hayvan sahiplenmek için de öncelikle bulunduğunuz yerlerdeki barınaklara bakın" diye konuştu.

Hayvanları Koruma Derneği’nden Yavru Kedi Açıklaması

Hayvanları Koruma Derneği’nden Yavru Kedi Açıklaması

Hayvanları Koruma Derneği’nden Yavru Kedi Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim