• BIST 9876.23
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Hayırsever iş adamı, 106 kişiyi umreye gönderdi

Hayırsever iş adamı, 106 kişiyi umreye gönderdi
Yozgatlı hayırsever iş adamı Bilal Şahin, Yozgat ve İstanbul'daki fabrikasında çalışan işçi ve eşlerinin yanı sıra Kur'an kurslarında okuyan öğrencilerden...

Yozgatlı hayırsever iş adamı Bilal Şahin, Yozgat ve İstanbul'daki fabrikasında çalışan işçi ve eşlerinin yanı sıra Kur'an kurslarında okuyan öğrencilerden oluşan 106 kişiyi umreye gönderdi.

Yozgat'a başta eğitim olmak üzere birçok alanda ilin gelişmesine yönelik yaptığı hizmetlerle tanınan iş adamı Bilal Şahin 106 kişinin umreye gitmesine sponsor oldu. Yozgat Bilal Şahin Külliyesinde düzenlenen uğurlama törenine Yozgat Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, Bilal Şahin, Fabrika Genel Müdürü Recep Şakı, umreye gidecek vatandaşların yakınları katıldı.

Şahin, halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla elinden geldiğince vatandaşlara hizmet etmek istediğini söyledi. Şahin, şunları kaydetti: "Cenab-ı Allah bu senede bize bu fırsatı tanıdı. Bu kapsamda 13 tane Afet Naciye Hafız Kur'an kurslarının hafızları, 61 işçimizin eşi, Yerköy Hafız Kız Kur'an kurslarından 22 öğrenci, İstanbul fabrikamızdan da 10 kişi olmak üzere toplam 106 kişi umreye gönderiyoruz. Bu fabrika kanalımızla yani şirketimiz hesabından değil, tamamen tasarruflarımızdan gönderiyorum. Diğer zenginlerimize, iş adamlarımıza örnek olması bakımından önemli olduğunu düşünüyorum. Çalışanlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri ve çalışma performanslarını artırmak için böyle bir uygulama başlattım. Bunda da muvaffak oldum."

Bazı şirketlerin işçilerine ödül olarak tatil yörelerine gönderdiklerinin hatırlatılması üzerine Şahin, şu ifadeleri kullandı: "Ebedi tatilimiz ölüm olduğu için önemli olan oraya hazırlığımızı yapmalıyız. Tatilimizi kutsal topraklar olan Mekke ve Medine'ye yapılması daha uygun olur. En azından öbür dünya için hazırlığımızı yapmış olur. Bundan sonra da ikinci kafileye de İlahiyat Fakültesi'nden 13 kişi ve ayrıca 29 kişiyi de yine göndereceğim. Fabrikalarımızda umreye gitmeyen işçilerim kalmadı o yüzden eşlerini gönderiyorum. Giden vatandaşlarımızın heyecanı ve mutluluğunu görmek beni ayrıca mutlu ediyor. Allah ömür verdiği sürece bu geleneği yaşatmaya çalışacağım."

Umre yolcuları da Bilal Şahin'e teşekkür ederek, "Allah razı olsun. Onun sayesinde umremizi yapacağız. Çok mutluyuz. Allah herkese kutsal topraklara gidip gelmeyi nasip etsin." dileklerinde bulundu.

Umre yolcuları, yakınları ile vedalaşarak otobüslerle Ankara Esenboğa Havalimanı'na hareket etti.

Hayırsever iş adamı, 106 kişiyi umreye gönderdi

Hayırsever iş adamı, 106 kişiyi umreye gönderdi

Hayırsever iş adamı, 106 kişiyi umreye gönderdi

Hayırsever iş adamı, 106 kişiyi umreye gönderdi

Hayırsever iş adamı, 106 kişiyi umreye gönderdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim