• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Havran Belediyesi Ücretsiz KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Düzenliyor

Havran Belediyesi Ücretsiz KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Düzenliyor
Havran Belediyesi tarafından 1 Mart'tan itibaren Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenecek.

Havran Belediyesi tarafından 1 Mart'tan itibaren Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenecek. Vatandaşlarımızın ücretsiz olarak faydalanabileceği eğitimler KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Yeni iş kuracak girişimcilerin 50.000 TL hibe desteği almalarını sağlayacak eğitimler Havran'da gerçekleştirilecek. KOSGEB Balıkesir Müdürü Hüsamettin Çay, KOSGEB desteklerinden faydalanarak kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarının öncelikle 70 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılarak sertifika almaları gerektiğini belirtti. Çay "Eğitime katılarak başarı ile tamamlayan girişimci adayları daha sonra projelerini hazırlayarak 50.000 TL hibe desteği için KOSGEB Balıkesir Hizmet Müdürlüğüne başvuruda bulunabilecekler" dedi.

Belediye Başkanı Emin Ersoy; "Devletimizin kendi işini kurmak isteyen gençlerimize, kadınlarımıza ve diğer vatandaşlarımıza çok güzel teşvikleri var. Bu teşviklerden Yeni Girişimci Desteği ve Genç Girişimci Desteği 50.000 TL'ye çıkarıldı. Halkımızın hibe desteklerinden faydalanarak kendi işini kurmasını sağlamak işsizlikle mücadelede en etkili yöntemlerden birisidir. Yöremizde yeni iş alanları oluşturulması, yeni işyerleri açılması yeni istihdamların oluşmasını da sağlayacaktır. 50.000 TL hibe desteği alan vatandaşlarımız rahatlıkla kendi işini kuracak ve yanında bir başka işsizi istihdam edecektir. Bu nedenlerle Havran Belediyesi olarak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini Havran'da gerçekleştirmeyi çok istiyorduk. KOSGEB İl Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol çerçevesinde bu eğitimi ücretsiz olarak gerçekleştireceğiz. Umarım eğitime katılarak sertifika alan çok sayıda vatandaşımız KOSGEB hibelerinden faydalanarak kendi işlerine kavuşurlar. Ben de büyük bir gurur ve mutlulukla işyerlerinin açılışına katılırım. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim." dedi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 1 Mart 2016 Salı günü başlayacak. Başvurular 26 Şubat 2016 tarihine kadar Havran Belediyesine şahsen yapılabilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim