• BIST 9939.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Hastanın sağ ve sol koroner damarları kalp çalışırken by-pass yapıldı

Hastanın sağ ve sol koroner damarları kalp çalışırken by-pass yapıldı
Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniğince bir hastaya hem sağ, hem sol koroner...

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniğince bir hastaya hem sağ, hem sol koroner damarlara kalp çalışırken by-pass operasyonu gerçekleştirildi.

Kalp krizi ile hastaneye başvuran hasta için kalbini durdurmak operasyon riskini yükselteceği için ameliyat ekibi tarafından çalışan kalpte operasyona karar verildi.

Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural öncülüğünde Op. Dr. Aslı Gözüaçık, Op. Dr. Engin Akgül, Op. Dr. Nurhayat Bircan tarafından hastaya 4 saat süren operasyon sonunda hasta yoğun bakım ünitesine alındı. Klinik tedavi ve bakımlarında sonra hasta 5 gün sonra taburcu edildi. Kütahya'da ilk defa hem sol, hem sağ koroner damarlarına çalışan kalpte bypass operasyonu yapılmış oldu.

15 YAŞINDAKİ HASTANIN TOPLARDAMAR TIKANIKLIĞI AÇILDI

Türkiye'de örneğine az rastlanır sorunlar nedeniyle hastaneye başvuran 15 yaşındaki hastada sol bacak toplardamarlarında tıkanıklık saptandı. Hastanın damarları girilen bir iğne ile angiografide içten temizlendi. Ayrıca akciğere ve beyine pıhtı atmaması için hastaya VCI filtreside takıldı.

YIRTILAN KARIN AORT DAMARI ONARILDI

Şiddetli karın ağrısı şikayeti ile DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servise başvuran bir diğer hastada tansiyon düşüklüğü saptanması üzerine yapılan tomografi tetkiklerinde aort damarının karın içerisinde kalan kısmında genişleme ve yırtılma tespit edildi. Acil koşullarda ve yüksek ölüm riski taşıyan bir operasyon ihtiyacı olan hasta ve hasta yakınlarına durum anlatılarak hasta ameliyata alındı. Op.Dr. İbrahim Fevzi Özdomaniç, Op. Dr. Sinan Erkul, Op. Dr. Gülen Sezer Alptekin Erkul'dan oluşan kalp cerrahisi acil ameliyat ekibi, Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural'ın bilgisi dahilin de hastaya başarılı bir operasyon gerçekleştirdi.

Ameliyat öncesi kan düzeyi düşüklüğü ve ileri derecede düşük tansiyon ameliyattan sonra normale döndü. Yırtılan damar yerine yapay damar koyularak kan dolaşımı sağlandı. Yoğun Bakım ve klinik tedavi ve bakımlarında sonra hasta sağlığına tekrar kavuşmuş halde taburcu edildi.

Kalp Damar Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, artık DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde her türlü kalp ameliyatının yapılabileceğinin altını çizerek; "Özellikle riskli ameliyatları yapıp hastalarımızın iyileştiğini ve sağlıklarına kavuştuğunu görmek bizleri fazlasıyla mutlu etmektedir. Daha önceleri sadece büyük şehirlerde büyük hastanelerde yapılan bir çok ameliyat artık hastanemizde yapılabilmekte ve bu konuda bizlere her türlü destek verilmektedir" dedi.

DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bir çok başarıya imza atıldığını belirten Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fatih Oğhan da "Hastanemiz birçok yeni cihaz ve ilkler ile çalışmalarına devam etmektedir. Kütahya için sağlıkta önemli adımlar atılmaktadır, hastanemizde ki yapılan ilkler birçok insanımızın sağlığı için fayda sağlamaktadır. Başarıları ile adından söz ettiren kalp hastalıkları birimi ve hastanemizde yapılan işlemler sayesinde hastalarımızdan tarafından olumlu yaklaşımlar almaktayız" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim