• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Hastanede yanlış kan verildiği için bebek öldü iddiası

Hastanede yanlış kan verildiği için bebek öldü iddiası
Antalya'da özel bir hastanede, kalp ameliyatı yapılan İzzet Emre bebeğin babası, çocuğuna hastanede yanlış kan verildiği için öldüğünü ileri sürdü.

Antalya'da özel bir hastanede, kalp ameliyatı yapılan İzzet Emre bebeğin babası, çocuğuna hastanede yanlış kan verildiği için öldüğünü ileri sürdü. Acılı baba, olayın sorumlusu olarak gördüğü hastaneye dava açtı. Hastane ise iddiayı yalanladı.

Babanın iddiasına göre; hastanede ameliyat olan bebeklerine yanlış kan verildi. Olay ise İstanbul'da bir hastaneye gidilince anlaşıldı. Antalya'daki özel hastanede çocukları için defalarca AB (+) kan arayan aile İstanbul'daki hastanede 3 defa kan testi yaptırdıktan sonra bebeklerinin kan grubunun 0 (-) olduğunu öğrendi. Tüm organları iflas ettiği için hayata tutunamayan İzzet bebeğin başından geçenler, aileye büyük bir acı hissettirdi.

Antalya'da yaşayan Mehmet ve Derya Tuncer çiftinin İzzet Emre ismini verdikleri bebekleri doğduktan kısa bir süre sonra sağlık nedenleriyle hastaneye kaldırıldı. Sağlık güvencesi olmayan aile, önce devlet hastanesine gitti, İzzet bebek buradan özel bir hastaneye sevk edildi. Baba, kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olması gereken İzzet bebeğe, özel hastanede yanlış kan verildiğini iddia etti. Bundan dolayı çocuklarının tüm organlarının iflas ettiğini ileri süren Tuncer ailesi, özel hastane ve doktorları suçladı.

Babanın verdiği bilgiye göre; İzzet Emre bebek, henüz 10 günlükken girdiği özel hastanede iki defa kalp ameliyatı oldu. Baba Mehmet Tuncer, doktorların ameliyattan önce başarı oranı yüzde 98 olduğunu kendilerine bildirdiğini söyledi. Ameliyatı yapan doktorun ise kendilerine operasyonun başarılı geçtiğini aktardığını ifade eden Tuncer, ameliyattan kısa bir süre sonra çocuklarının yanına gittiklerinde ise doktorların acı sözlerle karşılaştıklarını anlattı. Doktorun kendisine "Bu bebeğin böyle olduğunu bilseydik ameliyat etmezdik. Beklentiniz olmasın" dediğini ileri sürdü.

Çocuklarının ayağında kısa süre sonra kangrenler oluşmaya başladığını aktaran baba Tuncer, "Kangrenleri kademe kademe keseceklerini söylediler. En son dize kadar geldiğinde ise bebeğimizin öleceğini anlattılar. Çocuğumuzu hastaneden çıkarmak istedik izin vermediler. Başka bir hastaneyle konuşarak oraya gönderilmesini sağladık. İstanbul'daki hastanede kalple ilgili bütün problemler giderildi." şeklinde konuştu.

Aynı hastane, bebeğin diğer organlarının iflas ettiğini belirterek, daha donanımlı bir hastaneye götürülmesini istedi. Bunun üzerin İzzet Emre bebek, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Kısacık ömründe bin bir türlü acıyı gören İzzet bebek, kimi zaman aşırı kilo alarak şişmiş hali, kimi zamanda zayıflıktan kemikleri sayılacak hali babası tarafından gün gün kameraya alındı. 85 gününün sonunda yaşadığı acılara dayanamayan İzzet bebek hayata gözlerini yumdu.

Ailenin avukatı Fırat Kılıç, konuyu yargıya taşıdıklarını sorumluların mahkemede hesap vermesini istediklerini söyledi. Olayın sorumlusu olarak gördükleri hastaneden 1 milyon liralık tazminat talep ettiklerini ifade etti.

HASTANE İDDİALARI YALANLADI

"Yanlış kan verilip ölen İzzet Emre bebek için adalet" başlığıyla change.org internet sitesi üzerinden bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya Sağlık Bakanı Mehmet Müezinoğlu ve Medical Park Hastaneler Grubu'nun cevap vermesi istendi. Medical Park Hastaneler Grubu, imza kampanyasına verdiği cevapta iddiaları yalanladı. Hastaneden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Konu hastane etik kurulu tarafından incelemeye alınmış, hastaya verilen tüm kan barkodları incelenmiş böyle bir iddiayı doğrulayan durumla karşılaşılmamıştır. Hasta mahremiyeti ilkesi gereği hastaya ait tıbbi verileri paylaşamamakla birlikte "yanlış kan verilmesi sonucu organları iflas etti" ifadesini gerçekle ve tıbbi bilimsel parametreler ile hiçbir ilgi ve alakası olmadığını bildirmek isteriz. İzzet Emre Tuncer isimli hastanın hastanemize tedavi için gönderilmesini takiben gerekli müdahale ve tedavi düzenlenmiş olup, tıp kurallarının gerektirdiği tüm işlemler bebek yararına yapılmıştır. Bebekte oluşan durum bebeğin mevcut durumu, biyolojik ve kendine özgü yapısından kaynaklı bir durumdur. Konunun hukuka intikal ettiği gerçeğinden hareketle, hastanemizde halihazırda tedavi gören hasta ve hasta yakınları ile hastanemiz hekimleri başta olmak üzere tüm çalışanları yanlış bilgilendiren kampanyaya riayet edilmemesini, şu aşamada daha fazla bir açıklama yapılmasının mümkün olmadığını bildirir, aileye başsağlığı dileklerimizi sunarız."

Hastanede yanlış kan verildiği için bebek öldü iddiası

Hastanede yanlış kan verildiği için bebek öldü iddiası

Hastanede yanlış kan verildiği için bebek öldü iddiası

Hastanede yanlış kan verildiği için bebek öldü iddiası

Hastanede yanlış kan verildiği için bebek öldü iddiası

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim