• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Hastane Personelin Elleri Hastaların Gözleriyle Konuşuyor

Hastane Personelin Elleri Hastaların Gözleriyle Konuşuyor
Aydın Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi personeline "İşaret dili" eğitimi verildi.

Aydın Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi personeline "İşaret dili" eğitimi verildi. Eğitimi başarıyla tamamlayan personele belgeleri takdim edildi.

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi örnek bir çalışmaya daha imza attı. Hastaneye gelen işitme engelli vatandaşlarla daha iyi bir iletişim kurabilmek için işaret dili kursu düzenlendi. Kasım Ayında başlayan ve Aydın Halk Eğitim Merkezi'nin desteği, ile düzenlenen eğitim sonunda kursa katılan 40 personel sertifikalarını aldı.

İşaret Dili eğitiminin hastane açısından Aydın'a bir kazanç olduğunu belirten Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Feyza Türkmen İlkkahraman, " Bilindiği gibi Türk işaret dili hakkında, en önemli adımlardan biri 1 Temmuz 2005'te Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilen 5378 sayılı "Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'dur. Engellilerin ayrımcılık görmemesi esasına dayandırılan bu kanun, Türk İşaret Dili'ni ilgilendiren ve "Türk İşaret Dili" ibaresinin geçtiği Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çıkan ilk kanundur. Ülkemizde yaşayan engelliler arasında büyük kısmı oluşturan üç milyonun üzerindeki duyma ve konuşma yeteneğinden yoksun işitme engellinin sesi olmak ve onlarla birlikte yaşayan ailesi, dostları, ekonomik ve soysal çevresinin sorunlarını çözmek ancak Türk İşaret Dili'nin öğrenilmesi ile mümkün olabilecektir. Bu çerçevede Aydın Halk Eğitim Merkezi destekli olarak yürüttüğümüz Türk İşaret Dili Eğitimi'ne hastanemizde hasta ve hasta yakını ile birebir iletişime geçen 40 personelimiz iştirak etmiş belge almaya hak kazandılar. Kasım ayından beri öğle aralarınızı ayırdınız, gerçekten öğrenmek için büyük çaba sarf ettiniz. Hepinize özverili ve başarılarından dolayı kutlarken bu eğitimin sahamızdaki tüm personele planlandığını belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

Kursu başarıyla tamamlayan hastane personelini kutlayan Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan ise, "İşaret dili çok çok önemli bunun yanı sıra bir de beden dili eğitimi olursa daha da güzel olacaktır" şeklinde konuştu.

Hastane Personelin Elleri Hastaların Gözleriyle Konuşuyor

Hastane Personelin Elleri Hastaların Gözleriyle Konuşuyor

Hastane Personelin Elleri Hastaların Gözleriyle Konuşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim