• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Hastane kapatmanın yürütmesinin durdurulmasına en çok hastalar sevindi

Hastane kapatmanın yürütmesinin durdurulmasına en çok hastalar sevindi
İzmir'de, YÖK'ün kararına dayanılarak valilik talimatıyla kapatılan hastanelerle ilgili mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı, en çok hastaları...

İzmir'de, YÖK'ün kararına dayanılarak valilik talimatıyla kapatılan hastanelerle ilgili mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı, en çok hastaları sevindirdi. Başkent Üniversitesi İzmir Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde yatan hastalardan Cahide Bıyıklı, "Hastalar ne yapsın? Hastane kapatılır mı? Olacak iş değil. Mahkemenin kararına çok sevindik." dedi. Ayağı kırılan ve tedavisine Başkent Üniversitesi'nde devam edilen Semra Caner de, "Çok üzülmüştük karara. Hak yerini bulmuş açılmakla." diye konuştu.

İzmir Valiliği'nin, YÖK'ün 4 Kasım 2015 tarihli, semt poliklinikleriyle ilgili kararını gerekçe göstererek kapattığı Başkent Üniversitesi İzmir Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi ve poliklinikle ilgili olarak başvurulan mahkemeden, yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Karara en çok, buralardan hizmet alan hastalar ve 250'den fazla çalışan sevindi. İzmir 6. İdare Mahkemesi'nin kararının ardından merkez ve bağlı birimlerde bugün sağlık hizmeti tekrar başladı. Valiliğin oluruyla verilen kapatma kararı sebebiyle Başkent Üniversitesi polikliniğinde iptal edilen randevusuna, yürütmeyi durdurma kararı sayesinde gidebilen 82 yaşındaki Bıyıklı, "Randevum vardı, iptal oldu, gelemedik. Dün telefon geldi, "Randevunuza bekliyoruz." dediler. Bugün geldim, muayene oldum, gidiyorum. Mahkemenin kararına çok sevindik." dedi. Başkent Üniversitesi'nde aldığı hizmetten son derece memnun olduğunu söyleyen Bıyıklı, "Bana en yakın hastane burası, çok memnunuz. Çok ilgileniyorlar. Burası kapatılmaz hayatta. Kapatıldığını öğrenince çok üzüldüm. Uzağa gidemiyoruz evladım, yakın yere gitmek istiyoruz. Sonra buranın doktorları çok ilgili, bambaşka ilgi gösteriyorlar. Rahat ediyoruz, oturarak bekliyoruz. Diğer hastaneler öyle değil, çok kalabalık. Karşıyaka'daki devlet hastanesine gidin, felaket. Muayene olamazsınız, bekle bekle bekle ayakta. Burası çok güzel, çok nezih." diye konuştu.

'HAK YERİNİ BULMUŞ'

Ayağının kırıldığını ve tedaviye İzmir Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde devam ettiğini anlatan Caner ise, "Halka sağlık hizmeti veren, bu kadar sistemli ve güzel çalışan bir hastaneydi. Çok üzülmüştük karara. Hak yerini bulmuş açılmakla. Her türlü hizmetinden yararlandığımız bir yer. Benim de ayağım kırılmıştı, tedavim ortada kalıvermiş gibi oldu. Çok şükür açılmış, bizi tekrar çağırdılar. Bugün doktorumuzla görüştük, her şey yolundaymış. İnşallah bundan sonra da böyle bir şey olmaz." dedi.

'HİZMET VERMEYE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ'

Yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili hastaneden ise şu açıklama yapılmıştı: "Daha önce yaptığımız basın açıklamasında da belirtildiği gibi 11.12.2015 Cuma günü saat 15.30 itibariyle YÖK'ün 04.11.2015 günlü semt poliklinikleri ile ilgili kararlarına dayanılarak, İzmir Valiliği oluru ile İl Sağlık Müdürlüğü birimleri tarafından Başkent Üniversitesi İzmir Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde hasta kabul faaliyeti ani bir kararla durdurulmuş bulunmaktaydı. Kamuda istikrar ve hizmetin sürekliliği ilkesiyle bağdaşmayan bu işlemin iptali ve yürütülmesinin durdurulması talebiyle tarafımızca idare mahkemesinde dava açılmış olup İzmir 6. İdare Mahkemesi'nin 2015/646 E. sayılı ve 16.12.2015 tarihli kararı ile işlemin yürütülmesi durdurulmuştur. İdare mahkemesinin bu kararı uyarınca hizmet vermeye kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu süreçte kurumumuza moral destek veren herkese teşekkürü borç biliriz."

Hastane kapatmanın yürütmesinin durdurulmasına en çok hastalar sevindi

Hastane kapatmanın yürütmesinin durdurulmasına en çok hastalar sevindi

Hastane kapatmanın yürütmesinin durdurulmasına en çok hastalar sevindi

Hastane kapatmanın yürütmesinin durdurulmasına en çok hastalar sevindi

Hastane kapatmanın yürütmesinin durdurulmasına en çok hastalar sevindi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim