• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hasta Kabulüne Başladı

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hasta Kabulüne Başladı
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi hasta kabulüne başladı.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi hasta kabulüne başladı.

Osmanbey Kampüsü'ne 10 Şubat 2016 tarihinde taşımaya başlayan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi, 5 günlük taşıma işlemlerinin ardından yeni hastanede vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Harran Tıp hastanesi hastalarını kabul ettiği ilk günde Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Genel Sekreter Abdülhalim Dündar ile birlikte hastaneyi ziyaret etti. Rektör Taşaltın'a Hastane Başhekimi İbrahim Can Kürkçüoğlu, Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yasemin Çadırcı, Başmüdür Abdullah Göçmez eşlik etti. Hastane birimlerini gezen Taşaltın, hastalarla yeni hastaneden çok memnun olduklarını söyledi.

Taşaltın, hastane içerisinde yaptığı açıklamada, "Hastane faaliyete geçmiş durumda. Herkes arızalar olabilir diyordu. Ancak şuan hocalarımızla da konuştuk hiçbir sorun ve arıza yok. Kazasız belasız bir şekilde taşındık. Şanlıurfa'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu aşamadan sonra sadece Allah nazardan korusun diyoruz" dedi.

Yeni binanın hasta ve yakınları için geniş saha ve otopark alanına sahip olduğunu söyleyen Başhekim İbrahim Can Kürkçüoğlu, "Yeni bina olması hasebiyle, ufak tefek aksaklıklar yaşanıyor, bazı aletlerin montajı halen devam ediyor. Fakat çok önemli değil. Sorunları anında çözmeleri için ekibimiz tüm hızıyla çalıyor. Bizim işimizi aksatacak büyüklükte bir arıza olmadı. Toplu taşıma sorunumuz kalmadı. Vatandaşlarımız ulaşımda sıkıntı yaşamadan gelebilirler. Şahsi araçlarını kullanmak isteyen vatandaşlarımızda otopark sorunu yaşamadan hastanemize gelebilirler" dedi.

Yeşil kartlı hastaların sevk ile hastaneye gelebileceklerini söyleyen Kürkçüoğlu, "Global bütçe sorununu açtığımızda yeşil kartlı hastalarında direkt başvuruda bulunabilecekler. Bu sorunun Kamu Hastaneler Birliği ile ortak mutabakatla aşmaya çalışıyoruz, bir süre sonra yeşil kartlı hastalarımızı direkt olarak hastanemize gelebilecekler" diyerek müjdeyi verdi.

Hastane Başmüdürü Abdullah Göçmez ise yaptığı açıklamada, "Geçen hafta Çarşamba günü başlayan taşınma sürecimiz bugün itibariyle bitmiştir. Şuanda polikliniklerimize giriş yapan hasta sayımız 400 ün üzerine çıktı. Ameliyathanemizde şuanda bir operasyon devam etmekte, yoğun bakım ünitemizde hastalarımız tedavi ediliyorlar. Hastanemizin tüm birimleri şuan hizmette. Başta rektörümüze ve son iki aydır gece gündüz çalışarak bu süreci başarıyla tamamlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yasemin Çadırcı, "Hastane ekibi yeni binada hizmet verdikleri için hepsi çok mutlu. Ayrıca hastalara hizmet verdiğimiz alanalar çok konforlu. Bununla ilgili de çok sayıda pozitif geri dönüşler alıyoruz" diye konuştu.

İLK AMELİYAT YAPILDI

Diğer yandan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Halil Çiftçi tarafından hastanenin ilk ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Operasyon hakkında bilgi veren Çiftçi, "Bu hastanede yaptığımız ilk ameliyatımız. Çok acil onkolojik bir hastamızdı. Başarılı bir şekilde ameliyatı yapıldı. Şuan ki ameliyatımızda hiçbir sıkıntı yok. Hastamız kendine geldi. Gerek altyapı ile gerekse odalar ile ilgili hiçbir sıkıntı yok, hastanemiz sadece bu bölgenin değil Türkiye'nin en iyi hastanesi durumunda. Gerek otelcilik bakımından gerek hizmet bakımından gerekse modern aletler bakımından son derece iyi dizayn edilmiş bir hastane. Bu nedenle bölgemizdeki hastalarımız çok şanslı. Diğer hastane ile çok büyük fark var. Gerek anestezi odalarımız gerek ameliyathane masalarımız gerekse ekip olayı çok farklı. Biz ve hastalarımız artık yorulmayacağız. Çünkü bütün sistem aynı yerde her şey kontrol altında. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Ameliyat olan hasta ise, "Yeni açılan hastanemizde ameliyat oldum. Ameliyatım gayet başarılı geçti, Doktor hocamıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hasta Kabulüne Başladı

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hasta Kabulüne Başladı

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hasta Kabulüne Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim