• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Hapse girmek için "fazla zeki" denildi, beraat etti!

Hapse girmek için "fazla zeki" denildi, beraat etti!
Sevgilisini bıçaklayan Oxford'lu genç kız mahkeme tarafından "fazla zeki" bulunduğu için beraat etti.

Bir sosyal medya uygulaması olan "Tinder" üzerinden tanıştığı erkek arkadaşını bıçaklayarak "adam öldürmeye çalışmak" suçundan yargılanan Oxford Üniversitesi öğrencisi Livinia Woodward, hakim tarafından "hapse girmek için fazla zeki" olarak değerlendirilince serbest bırakıldı.

BIÇAKLADIĞI SEVGİLİSİNİ SOSYAL MEDYADAN BULDU

Dünya genelinde özellikle genç nüfusun aktif olarak kullandığı bir uygulama olan "Tinder" üzerinden bıçakladığı sevgilisi ile tanışan Lavinia Woodward, kısa bir süre sonra erkek arkadaşı ile aynı evi paylaşmaya balşadı.

Erkek arkadaşının kullanmış olduğu uyuşturucu maddeleri de kullanmaya başlayan genç kız, olay günü erkek arkadaşının tacizine maruz kalınca ekmek bıçağı ile gneç adamı bacağından bıçakladı.

Bıçakladıktan sonra uyuşturucu maddenin de etkisi ile kendinde olmayan Woodward, erkek arkadaşının üzerine ağır nesneler fırlattı.

CERRAH OLMAK İSTİYORUM DEDİ, HAKİMİ ETKİLEDİ

Olayın ardından polislerinde müdehalesi ile gözaltına alınan genç kız mahkeme günü hem iyi hali hem de kendini savunma şekli ile hakimi etkilemeyi başardı. 

Oxford Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 24 yaşındaki Lavinia Woodward, cerrah olmak istediğini samimi bir şekilde ifade ettikten sonra mahkeme Woodward'ın tutuksuz yargılanmasına karar vererek bir başka tarihe ertelendi.

FAZLA ZEKİ, HAYATTAN KOPMAMALI

4 ay boyunca tutuksuz yargılanan Lavinia Woodward hakkında hakim bugün nihai kararını verdi.

Woodward için verilebilecek bir hapis cezasının onu hayattan kopartabileceğini, bahsi geçen zanlının ortalamadan çok daha fazla zeki olduğunu, yaşanan olay esnasında genç kızın madde kullanmış olduğunu ve erkek arkadaşının onu taciz etmesi ile birlikte böyle bir savunma şeklini seçtiğini gerekçe göstererek genç kızın beraatine karar verildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim