• BIST 9883.9
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Hanna Deresi üzerine 36 metre uzunluğunda köprü yapılıyor

Hanna Deresi üzerine 36 metre uzunluğunda köprü yapılıyor
Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Defne ilçesine bağlı Çekmece Mahallesi'nde önemli bir geçiş noktası olan Hanna Deresi üzerine inşa edilecek...

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Defne ilçesine bağlı Çekmece Mahallesi'nde önemli bir geçiş noktası olan Hanna Deresi üzerine inşa edilecek köprünün temeli atıldı.

Yoğun yağışlarda sıkıntıya neden olan Hanna Deresi üzerinde bir an önce yapılması için çalışmaların hızlandırıldığı köprünün temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yanı sıra Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ve HBB Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran katıldı. Törende konuşan Başkan Lütfü Savaş, Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet etmeye başladıklarından bu yana 11 köprünün temelini attıklarının ve çoğunu halkın kullanımına açtıklarını belirtti. Başkan Savaş, "Biz köprüler yaparız. Bu bizim belediyecilik anlayışımızın bir gereğidir zaten. Ancak asıl marifet halkımızın gönlüne köprü kurabilmek, gönül kazanmak ve hayır duası almaktır." ifadelerini kullandı.

Başkan Savaş konuşmasının devamında, Hataylıların gönül rahatlığıyla su kullanabilmesi için yerel ve genel siyasetle sürdürdükleri mücadeleyi devam ettireceklerini kaydetti. Altyapının inşası hususunda üstün bir gayretle çalışmaların sürdürüldüğünü dile getiren Savaş, Defne-Antakya arasında 600 kilometrelik içme suyu isale hattının yapımına başladıklarını dile getirdi.

TEMELİ ATILAN KÖPRÜ 36 METRE UZUNLUĞUNDA VE 12 METRE GENİŞLİĞİNDE

Temeli atılan köprünün teknik özellikleri ile ilgili bilgiler aktaran Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran, Hanna Deresi üzerinde bulunan mevcut köprünün yağışların yoğun olduğu kış mevsiminde tehlike arz etmesi sebebiyle yeni bir köprü yapacaklarını söyledi. Baldıran, önemli bir geçiş noktasını rahata erdirecek yeni köprünün 36 metre uzunluğunda 12 metre genişliğinde, 2 açıklıklı olacak şekilde planlandığını ve köprü yapımının 120 günden kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ise yapımına başlanan yeni köprünün Defne ilçesinin kanayan yarasına çare olacağını ifade ederek, "Sizin derdiniz bizim derdimiz sizin tasanız bizim tasamız, Büyükşehir Belediyesi ile el ele sorunların çözümü için çalışıyoruz. Başkan Savaş'ın talimatıyla bu köprünün yapımını başlattık. Hanna Deresi üzerine 2 köprünün daha yapımı için de ortak çalışmalar yürütüyoruz." açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim