• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 12 °C

Hanım Lokallerinden 6. Halk Oyunları Şenliği

Hanım Lokallerinden 6. Halk Oyunları Şenliği
Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri üyelerinden oluşan halkoyunu ekipleri, "Hanım Lokalleri 6. Halk Oyunları Şenliği"nde bir araya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri üyelerinden oluşan halkoyunu ekipleri, "Hanım Lokalleri 6. Halk Oyunları Şenliği"nde bir araya geldi.

Ankara'da 22 farklı noktada hizmet veren hanım lokallerine üye her yaş ve meslekten kadınların oluşturduğu 18 farklı ekip, Kırklareli'nden Kars'a, Trabzon'dan Van'a, Bilecik'ten Artvin'e kadar Türkiye'nin 7 bölgesine ait halk danslarıyla muhteşem bir gösteri sundu. "Hanım Lokalleri 6. Halk Oyunları Şenliği"nde folklor ekipleri sergiledikleri performansla tam not alırken, salonu dolduran izleyiciler de davul, kemençe ve akordiyon eşliğinde çalan halk oyunları ritmine alkışlarla eşlik etti. Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen Halk Oyunları Şenliği'ne Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nazlı Ergül, BELKO Genel Müdürü Selma Okuroğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Büşra Aldoğan, ANKET A.Ş. Genel Müdürü Belma İlhan, belediye bürokratları, hanım lokalleri üyeleri ile çok sayıda Başkentli kadın katıldı.

NEVİN GÖKÇEK: "TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK AİLESİNE SAHİBİZ"

Hanım Lokalleri 6. Halk Oyunları Şenliği'nin sonunda sahneye davet edilen Nevin Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin hanım lokalleriyle birlikte büyük bir aile olduğunu belirterek, "Biz Ankaralı kadınlar olarak Türkiye'nin en büyük ailesine sahibiz. Değerli üyelerimizin sergiledikleri gösteriyle vatanımızın topraklarını adım adım gezmiş olduk. Bize bu değerleri hatırlatan ve yaşatan değerli öğretmenlerimize, siz değerli üyelerimize teşekkür ederim" dedi.

Hanım lokalleri tarafından geleneksel hale getirilen Halk Oyunları Şenliği'nin terör olayları ve şehitler nedeniyle iki kez ertelendiğini ifade eden Nevin Gökçek, "Allah şehitlerimize gani gani rahmet etsin. Allah bize bu tür acıları bir daha yaşatmasın. Hepinizin huzuru bol, yolu açık ve aydınlık olsun" diye konuştu.

18'DEN 60'A KADAR HER YAŞTAN ÜYE GÖSTERİDE YER ALDI

Uzman eğiticiler tarafından haftada 1 gün verilen kurslara katılan 18-60 yaş arası Başkentli hanımlar, halk oyunları dalında hünerlerini bu yıl altıncısı düzenlenen şenlikte ortaya koydu. Üyeler, gösteri sırasında oldukça heyecanlı anlar yaşadı. Düğün, kına, halay ve horondan efelerin askere uğurlanmasına kadar birbirinden renkli koreografiler eşliğinde danslarını sergileyen ekiplerin, efe, damat ve asker gibi erkek rollerini de üstelenen kadınların rollerini büyük bir ustalıkla yerine getirmeleri büyük alkış aldı. Yaklaşık 2 saat süren gösterilerin sonunda Hanım Lokalleri Koordinatörü Gülçin Tüze ve halkoyunları eğitmenleri sahneye davet edilerek kendilerine teşekkür edildi.

Hanım Lokallerinden 6. Halk Oyunları Şenliği

Hanım Lokallerinden 6. Halk Oyunları Şenliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim