• BIST 10162.85
  • Altın 2402.551
  • Dolar 32.2602
  • Euro 34.7247
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 25 °C

Hanım Halilova, Alparslan Türkeş Ve Türk Dünyasını Anlattı

Hanım Halilova, Alparslan Türkeş Ve Türk Dünyasını Anlattı
Azeri Türklerinin hem Ruslara hem de Ermenilere karşı yürüttüğü bağımsızlık mücadelesinin sembol isimlerinden olan Hanım Halilova "Elçibey ve Türkeş...

Azeri Türklerinin hem Ruslara hem de Ermenilere karşı yürüttüğü bağımsızlık mücadelesinin sembol isimlerinden olan Hanım Halilova "Elçibey ve Türkeş vefat etti, ben yetim kaldım" dedi.

Halilova Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivalinde yaptığı konuşma da önemli mesajlar verdi. Halilova, Atatürk'ün en büyük milliyetçi olduğunu konuşmasının başında belirterek, "Onun önünde selam ve saygı ile eğiliyorum. Bugün şunu kanıtladınız ki siz gerçekten Türkün gerçek ocağısınız. Türkün Türklük mücadelesine sahip çıkacak olan sizlersiniz. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Türkiye Cumhuriyeti'nin koruyucusu ve Türk Dünyasının başbuğu Alparslan Türkeş karşısında başımı saygıyla öne eğiyorum. Çünkü önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bu milletin ismini devlete vermeseydi Türkiye Cumhuriyeti olmasaydı biz işgal altındaki Türkler Türk olduğumuzu bilemezdik. Onun sayesinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi. Atatürk'ün kadınlara verdiği haklar hiçbir ülkede yoktur. Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece bizde yaşarız. Atatürk'ün sadece Türkiye'de değil dünya ülkelerinde de saygınlığı var. Bu ülkeler sokak ve caddelerine Atatürk adını vermişlerdir. Hangi insan için bunu yapmışlardır. Biz hepimiz Atatürk'ün askerleriyiz. Başbuğ Alparslan Türkeş Bey 5 bin şehit vermeseydi, buraya komünizm girseydi sizinde bizim gibi camileriniz kapanırdı ezan sesi susturulurdu, bizim gibi Türk kelimesi yasaklanırdı. Türkiye o kadar önemlidir ki Türkiye olmasaydı 300 Milyon Türk'te dünya da var olmazdı. O nedenle Türkiye'mizi göz bebeğimiz gibi koruyacağız. Bütün baskılar bu sebepten Türkiye üzerine olacaktır. 70 yıl bizim dilimizi dinimizi Milli kimliğimizi yasakladılar. Özellikle Türk demeye izin vermediler. İzin vermeyi bırakın düşünmeye dahi izin vermediler. İnsanlarımızı Sibirya'ya Kazakistan'a sürgün ettiler. Vatan haini diye kurşuna dizdiler. Çok sıkıntılar çok ızdıraplar çektik Sizin başınıza Türk kadar taş düşsün ne yaptı bu Türkler size bu kadar ne istediniz. Dünya bizden korksun biz çılgın Türkleriz" diye konuştu.

Biz Türkler savaşırız ama tarihimizi yazmayız diyerek "Çırpınırdı Karadeniz" marşının Türklere ait olduğunu söyleyen Prof. Dr. Halilova, programın sonunda salondaki katılımcılar ile birlikte Çırpınırdı Karadeniz türküsünü söylediler.

Hanım Halilova, Alparslan Türkeş Ve Türk Dünyasını Anlattı

Hanım Halilova, Alparslan Türkeş Ve Türk Dünyasını Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim