• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Hamza Hamzaoğlu: Galatasaraylı yöneticilere kırgın değilim diyemem

Hamza Hamzaoğlu: Galatasaraylı yöneticilere kırgın değilim diyemem
Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'dan ayrılmasındaki kararı alan yöneticilere kırgınlığın olduğunu, ancak bunu sarı kırmızılı...

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'dan ayrılmasındaki kararı alan yöneticilere kırgınlığın olduğunu, ancak bunu sarı kırmızılı camiaya mal edemeyeceğini söyledi.

Geride kalan 2014-2015 sezonunda Galatasaray'a ara dönemde gelmesine rağmen Süper Lig şampiyonluğu, 4. yıldız, Türkiye ve ardından da Süper Kupa'yı kazandıran Hamza Hamzaoğlu, "Ben Galarasaray'lı Hamza'yım ve bu böyle devam edecek. İnanılmaz destek aldık. Hala daha bize yapılan işin doğru olmadığını söylüyorlar. Haksızlığa karşı herkes destek verdi." dedi.

Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'nun ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Bursaspor'da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu basın toplantısı düzenleyerek, gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Bellis Deluxe Otel'de yapılan toplantıda Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray ve Bursaspor ile ilgili tüm konulara açıklık getirdi.

Galatasaray'dan ayrılmasının kendisini mutlu etmediğini tam tersine üzdüğünü kaydeden Hamza Hamzaoğlu, takımdan gönderildiğinde de zor durumda olan bir sarı kırmızılı takımın olduğunu söyledi. Oyuncularıyla diyaloglarının çok iyi olduğunu ifade eden Hamzaoğlu, "Çok güzel bir sezon geçirdik. 3 kupa kazandık bu 3 kupayı biz almadık o takımın başında bize nasip oldu. Şükürler olsun Allah bunu bize nasip etti. 4. yıldıza denk geldik. Biz 20 şampiyonluktan bir tanesini kazandık. Dolayısıyla 4. yıldızı ve 3 kupayı alan Galatasaray kulübüdür." dedi.

"SANKİ ENKAZ BIRAKMIŞIZ GİBİ BİR ALGI OLUŞTURULUYOR"

Galatasaray'da kendi döneminde her şeyin dört dörtlük olmadığını savunan Hamza Hamzaoğlu, ancak durumun çok da kötü olmadığını, enkaz bırakmış gibi bir algının oluşturulmaya çalışıldığını açıkladı.

Takımdan gönderilmesini "anlamsız" olarak değerlendiren Hamzaoğlu, kendi zamanında kötü futbol oynatıyormuş gibi algı oluşturulmaya da çalışılmasının kendisini çok üzdüğünü belirtti.

'Galatasaray'dan gönderildiğiniz için kulübe ve yöneticilere bir kırgınlığınız var mı?" sorusu üzerine ise Hamza Hamzaoğlu, takımdan gönderilme kararı alan yöneticilere bir kırgınlığının olduğunu, ancak bunu camiaya mal etmenin doğru olmayacağını anlattı. Her şarta rağmen kendisinin Galatasaray'lı Hamza olduğunu söyleyen Hamzaoğlu, şunları söyledi:

"İnanılmaz destek aldık. Hala daha bize yapılan işin doğru olmadığını bize de söylüyorlar. Haksızlığa karşı herkes destek verdi. Hem bizim camiamızdan hem de diğer kulüplerin taraftarlarından destek aldık. Doğru işler yapmışız şükürler olsun, bundan dolayı mutluyuz. Tabiî ki üzüldük ama şuan önümüzde almamız gereken bir yol ve hizmet etmemiz gereken bir kulüp var. Yine futbola hizmet etmeye devam edeceğiz."

"GALATASARAY'DAN SONRA BİR SÜRE TAKIM ÇALIŞTIRMAYI DÜŞÜNMÜYORDUM"

Sarı kırmızılı takımdan gönderildikten sonra fazla konuşmamaya çalıştığını ifade eden Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'dan sonra bir süre takım çalıştırmayı düşünmediğini, hatta Avrupa'da çalışmak için karar aldığını kaydetti.

Yurt dışı tecrübesi yaşayarak daha donanımlı hale gelmek istediğini anlatan Hamzaoğlu, Bursaspor'dan teklif gelince içinde bir heyecan oluştuğunu ve şehirdeki futbol aşkını severek takip ettiğini açıkladı. Bursaspor için hep hayallerinin olduğunun altını çizen Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

"İsteğe karşılık arzusu doğdu. Bursa'nın bulunduğu konum iç açıcı değildi. Kadro kalitesine baktığımızda bir şeyler yapabileceğimizi gördüm. Dinamikleri tekrar bir araya getirirsek farklı hedeflere koşabileceğimizi gördüm. Bundan sonra da daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Bazı eksiklerimiz var. Takviyeler yapmamız gerekiyor. Oyuncularımın istekli olması beni mutlu ediyor. İkinci yarı izlemesi hoş bir Bursa'yı sahada göreceğiz."

Galatasaray'dan herhangi bir oyuncu istemediğini, ancak takımdan ayrılmak isteyenlerin olması durumunda Bursasapor kulübünün alabileceklerini ifade etti.

JOSUE VE ADVİNCULA İLE YOLLAR AYRILDI

Hamza Hamzaoğlu'nun kadro dışı bıraktığı Portekizli orta saha oyuncusu Josue'ye ve Advincula ile yolların ayrılmasının sorulması üzerine, "Gördük ki Josue'den beklediğimiz verimi alamayacağız. Giydiğiniz formanın numarasının hakkını sahaya yansıtmanız gerekiyor. Dolayısıyla uğraşıp zaman kaybetmektense onunda kendisini daha rahat edebileceği takıma gitmesini istedik. Advincula gelince geçmiş maçları izledik. Farklı bir oyun yapısına sahip bizim oynatmak istediğimiz oyunda zayıf kalacaktı. ikisiyle çalışmayacağız." açıklamasın yaptı.

Hamzaoğlu, Bursaspor'un eski oyuncuları Pablo Batalla ve Fernando Belluschi'yi de takıma tekrardan kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

"MALESEF ÜLKEMİZDE TEKNİK DİREKTÖRLERDE İSTİKRAR YAKALANMIYOR"

Gençlerbirliği'nde yaşanan teknik direktör krizi ve Türk teknik adamlarının çok kolay üzerinin çizildiğinin sorulması üzerine ise Hamzaoğlu şöyle cevap verdi:

"Maalesef bizim ülkemizde bu konuda da istikrar yakalanamıyor. Sürekli bir kongre telaşında sürekli bir hareket var doğru söylemek gerekirse bunu isteyen bir çok insan var başarı istikrardan geçer. İstikrar bazılarının da musluklarını kapatır o muslukların sürekli kapatır ona müsaade etmiyorlar. Böyle bir düzen içerisindeyiz. Bizler mümkün olduğunca doğru işler yapmaya çalışıyoruz. Biz teknik direktörleriz istikrardan yana olan hocalarımız başkanlarımız var bu işi yapmaya devam edeceğiz. Maalesef ülkemizde istikrarı istemeyen çok önemli bir kesim var en çok ağlayanlarda maalesef onlar."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim