• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C

Halkı Sağlıklı Yaşama Davet Ediyorlar

Halkı Sağlıklı Yaşama Davet Ediyorlar
Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Sağlıklı Yarınlar İçin Sağlıklı Yaşayalım" sloganı ile halk arasına...

Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Sağlıklı Yarınlar İçin Sağlıklı Yaşayalım" sloganı ile halk arasına inerek başlattıkları sağlık hizmeti projesiyle toplumun sağlık bilincini geliştirmeye ve yaşam kalitesini artırmaya çalışıyor.

Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğün EFED (Eğitimde Farklı Etkinliklerle Dönüşüm) Projesi kapsamında "Sağlıklı Yarınlar İçin Sağlıklı Yaşayalım" sloganı ile başlattığı halk sağlığı hizmetine Okulun Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü öğrencileri ve Sağlık Hizmetleri alanı öğretmenleri katıldı.

Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmet Şahin, Müdür yardımcıları Murat Altıntaş ve Hasan Yavuz, Meslek dersleri öğretmenleri Meryem Fırtına, Şehri Ağız, Selcan Bozkurt ve Halil İbrahim Uysal, Rehber öğretmenleri Neşe Büyüktaş ile Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği bölümü öğrencilerinden oluşan sağlık hizmeti ekibi, Gediz Kaymakamı Avni Kula'yı makamında ziyaret ederek projesini tanıttı.

Gediz Kaymakamı Avni Kula, "Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu anlamlı proje ile halkımızda farkındalık oluşturacaktır. Yaptığınız etkinliklerle yeterli ve dengeli beslenme tansiyon, şeker hastalığı ve sağlıkta erken tanı konularında halkımızın yaşam kalitesinin artacağına yürekten inanıyorum. Günümüzde hastalıklarda erken teşhis önemli. Belki de bu projeyle pek çok vatandaşımızın bilinçlenmesine katkı sağlayacaksınız" dedi.

Daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar'ı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Topaloğlu'nu ve Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı'yı ziyaret eden Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sağlık hizmeti ekibi, tansiyon ölçümleri yaptıktan sonra tansiyon, hipertansiyon, yeterli ve dengeli beslenme önerileri hakkında önemli bilgiler bulunan birer broşür bıraktılar.

Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmet Şahin, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün EFED Projesi kapsamında halkımıza inerek yaşam kalitelerini arttırmak istiyoruz. Projemiz altı aylık bir zaman dilimini kapsıyor. Her iki ayda bir konuda halkımızı bilinçlendirme çalışması yapacağız. İlk iki ayda üzerinde "Tuzu az tüket, kalbini gülümset" sloganı olan magnetler bastırdık; tansiyon, hipertansiyon, yeterli ve dengeli beslenme önerileri hususlarında broşürler bastırdık. Sahaya inip önce halkımızın tansiyon ölçümlerini yapıp halkımıza magnetlerimizi broşürlerimizi dağıtacağız. Sonraki süreçte şeker ve hastalıkta erken tanı konularında çalışmalarımız olacak. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Müdür yardımcılarımız Murat Altıntaş ve Hasan Yavuz'a, Meslek dersleri öğretmenlerimiz Meryem Fırtına, Şehri Ağız, Selcan Bozkurt ve Halil İbrahim Uysal'a, Rehber öğretmenimiz Neşe Büyüktaş'a, projede görev alan Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği bölümü öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. (MA-EFE)

Halkı Sağlıklı Yaşama Davet Ediyorlar

Halkı Sağlıklı Yaşama Davet Ediyorlar

Halkı Sağlıklı Yaşama Davet Ediyorlar

Halkı Sağlıklı Yaşama Davet Ediyorlar

Halkı Sağlıklı Yaşama Davet Ediyorlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim