• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Halit Ergenç'in büyük başarısı

Halit Ergenç'in büyük başarısı
Muhteşem Süleyman'dan dünyayı kıskandıran başarı...

Pondr'un kurucusu Muhteşem Yüzyıl’ın Kanuni’si Halit Ergenç ve yeğeni Aziz Akgül. Sessiz sedasız hayata geçirilen Pondr, kısa sürede Apple Store’da ‘En İyi Yeni Uygulamalar” arasına girdi. 

Şirket bu başarısıyla yerli yabancı yatırımcıları peşine taktı. Pondr, aklınıza gelen bir fikri, üzerinde karar veremediğiniz ve arkadaşlarınızın görüşüne ihtiyaç duyduğunuz bir konuyu, fotoğraflar yardımıyla olabilecek en kısa ve yaratıcı şekilde tüm dünya ile paylaşmanızı sağlıyor.

Dünya Gazetesi'nden Sibel Cingi'nin haberine göre; Pondr’ın doğuş tarihi Nisan 2013… Amerika’da uzun yıllar teknoloji şirketlerine yatırım yapan fonlarda çalışan ve finansçı kökenli olan yeğeni Aziz Akgül ve Halit Ergenç, çalışmalara 2011 yılında başlıyor. Akgül’ün ABD’de çalıştığı fonların teknoloji şirketlerine yatırım yaparken edindiği tecrübe, Türkiye’deki genç nüfus, teknoloji düşkünlüğü, Halit Ergenç’in teknolojiye olan ilgisi ve heyecanı ile Pondr’ın temelleri atılıyor. Önlerine iddialı hedefl er koyan Ergenç ve Akgül, bunun için de adımlarını çok dikkatli atıyor. Önce çok sağlam bir ekip kuruluyor. Farklılıklar yaratılıyor ve en önemlisi Pondr’ı kendini başarısı ile tanıtmasına fırsat veriliyor. Bunun için de hiç reklam yapılmıyor. Pondr, kulaktan kulağa yayılarak popülerlik kazanıyor. Bu yüzden o günlerde Pondr, yüzde 100 Türk yapımı bir şirket değil de yabancı bir sosyal ağ sanıldı. Türkiye’nin en çok kazanan oyuncularından olan Halit Ergenç’in Pondr’daki varlığı sadece sermayedar olarak da değil. Bire bir projenin içinde ve her adımında... Pondr’ın ortağı Aziz Akgül, “Geleceğin teknolojisi konusunda ikimiz de çok heyecanlıyız. Adım adım birlikteyiz. Ekibimizle birlikte her kelime, her emoji üzerinde aylarca düşündük” açıklamasını yapıyor.

‘Hedefimiz Pondr’ı dünya devleri arasında görmek’

Sosyal ağlardaki sıradanlaşan ‘like’lardan, ‘merhaba’ bile denmeyen arkadaş listelerinden sıkılanlar ve etkili bir iletişim kurmak isteyenler için tasarlanan Pondr’ın, bir konuda karar vermeden önce danışılan bir platform olarak tasarlandığını belirten Akgül, hedefl erinin dünya çapında en popüler sosyal ağlar arasına girmek olduğunu anlatıyor. Aziz Akgül, “Uygulamamızın Apple Store’da en iyi yeni uygulamalar kategorisine girmesi bizim için gurur verici. Hedefimiz yapılacak işlevsel ve tasarıma yönelik eklemelerle Pondr’ı gittikçe daha fazla kullanıcıya ulaştırmak ve uygulama ekosisteminde ‘ilk’ olarak tanımlanabilecek değişikliklere imza atmak” diyor.

Yerli ve yabancı yatırımcılar Pondr’ın peşine düştü

Akgül, Pondr’ın dünyanın birçok ülkesinden kullanıcıya ulaştığını kaydediyor. Kısa sürede Pondr’ın yaptığı çıkışın yerli ve yabancı yatırımcılarında gözünden kaçmadığını açıklayan Akgül, “Yerli ve yabancı birçok yatırımcıdan ortaklık teklifi alıyoruz. ABD’den yatırımcılar haber gönderiyor. Pondr’ı ileri taşıyacak stratejik ortaklıklara sıcak bakıyoruz ve teklifl eri değerlendiriyoruz” diyor. Akgül, önümüzdeki günlerde Pondr’ın Türkçe de olacağını ve ABD’ye açılacağını belirterek sosyal ağın içinde dünyada ses getirecek bir ilke imza atmaya hazırlandıklarına dikkat çekiyor.

Açıldığı anda Pondr’a bir Türk, bir ABD’li bir Çinli geldi

Aziz Akgül, Pondr’ın ilk açılışının fıkra gibi bir olaya da tanıklık ettiğini söylüyor ve yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Pondr’ı akşam Apple Store’a koyduk. Açılmadan önce bir bildirimde bulunulacağını sanıyoruz. Biz bu bildirimi beklerken Pondr devreye girmiş bile. Sabah kalktığımızda bir baktık ki Pondr’da bir Türk, bir Çinli bir de ABD’li kullanıcı var. Yaşadığımız olay fıkra gibiydi; dükkan açıktı ve sabah bizi dükkanda üç kişi bekliyordu.”

Halit Ergenç sordu: ‘Palandöken mi Sarıkamış mı?'

Pondr, aklınıza gelen bir fikri, üzerinde karar veremediğiniz bir konuyu paylaşmanızı sağlıyor. Herkesin kendi fikrini beyan etmesi için chat fonksiyonu bulunan programda ‘evet’ ve ‘hayır’ diyenler için özel bir sıralama da yapılıyor. Örneğin Halit Ergenç, Pondr’da Erzurum Palandöken ve Kars Sarıkamış’ın yan yana resimlerini yayınlayıp “Kayak için hangisine gitmeli? Ve neden?” diye soruyor. Bir kullanıcı ise “Geleceğin para birimi ne olur?” diye soruyor Pondr, firmalar için de önemli bir mecra haline geldi. Markalar da tüketici yorumlarını almak için Pondr’ı kullanıyor.

www.istanbulhaber.com

Etiketler:
Diğer Haberler
  • "Kolay gelsin alayınıza"28 Mayıs 2023 Pazar 23:20
  • Cannes'da ödül alan Merve Dizdar yurda döndü: Hızlıca oyumu kullanmaya gidiyorum28 Mayıs 2023 Pazar 17:20
  • Tatlıtuğ'a sandık başında yoğun ilgi28 Mayıs 2023 Pazar 17:00
  • Yapay zeka 'insanlık ayıbı'22 Mayıs 2023 Pazartesi 16:00
  • Tarkan’dan 100. yıl marşı19 Mayıs 2023 Cuma 17:20
  • "Uykulu olduğum için dolandırıldım"18 Mayıs 2023 Perşembe 12:00
  • Görkemli düğün! Merve İpek ile Fırat Oruç evlendi!12 Mayıs 2023 Cuma 15:40
  • Tülin Şahin'e velayet şoku10 Mayıs 2023 Çarşamba 10:20
  • F1 pilotu Charles Leclerc, İstanbul'a gelecek09 Mayıs 2023 Salı 10:52
  • Tarkan oyunu kullandı08 Mayıs 2023 Pazartesi 14:50
  • ÇOK OKUNANLAR
      Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim