• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Haliç Aşçılık Öğrencilerine İstanbul Mutfak Günleri’nden 10 Madalya

Haliç Aşçılık Öğrencilerine İstanbul Mutfak Günleri’nden 10 Madalya
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ve İstanbul TÜYAP'ta gerçekleştirilen "Uluslararası İstanbul...

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ve İstanbul TÜYAP'ta gerçekleştirilen "Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması" Haliç Üniversitesi Aşçılık Bölümü Başkanı Gülden Atay'ın koordinatörlüğündeki ekibe tam 10 madalya getirdi.

Türkiye'nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali kabul edilen TÜYAP 14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması'nda öğrenciler, 1 altın, 7 gümüş, 2 bronz olmak üzere tam 10 madalya kazandı. Öğretim Görevlisi Gülden Atay'ın koordinatörlüğündeki ekipte yer alan şef Barış Uzun, Haliç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tuğba Taşdelen ve araştırmacı - yemek yazarı Yunus Emre Akkor da öğrencilerle bu heyecanı paylaştı.

Yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerden yoğun katılımın olduğu yarışmada bireysel kategoride aşçılık 2. sınıf öğrencilerinden Sedef Tikenceli altın; Ahmet Avcı, Merve Sinekoğlu ve Saadet Memük gümüş; Şevval Süzer ise bronz madalya aldı. Ekip yarışmaları kategorisinde yine 2. sınıf öğrencilerinden Ahmet Avcı, Çağrı Yenici ve Sedef Tikence'den oluşan ekip gümüş, Duygu Ardıç, Zafer Biçim, Selin Vardar'dan oluşan ekip ise bronz madalya aldı. Aşçılık 1. Sınıf öğrencileri Melike Veisoğlu, Melike Nur Kurt, Aleyna Kuyumcu, Büşra Destan, Sümeyra Soydan, Hazal Konak, Yeşim Yaren Ergin, Enise Sezaver ve Lara Pelin İlhan'dan oluşan 3 ekip ise 3 ayrı gümüş madalya ile döndü.

Türk ve yabancı şeflerin 70'in üzerindeki kategoride madalya alabilmek için mücadele ettiği etkinlik geçmişte yapılan başarılı organizasyonlar nedeniyle 2 yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından "kıtalararası" ünvanı almıştı.

Haliç Aşçılık Öğrencilerine İstanbul Mutfak Günleri’nden 10 Madalya

Haliç Aşçılık Öğrencilerine İstanbul Mutfak Günleri’nden 10 Madalya

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim