• BIST 9883.11
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Halı Kursuna Yoğun İlgi

Halı Kursuna Yoğun İlgi
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz ile birlikte Hasırcılar Kültür Merkezi'nde devam eden halı...

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz ile birlikte Hasırcılar Kültür Merkezi'nde devam eden halı kursunda bulunan kursiyerlerle bir araya geldi. Gürkan, Hasırcılar Kültür Merkezi'nde kursların yanı sıra vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin de yapıldığını söyledi.

Halı kursunun önemine dikkat çeken Gürkan, "Battalgazi Kaymakamımız ile birlikte bugün Hasırcılar Kültür Merkezimizi ziyaret ettik. Kültür merkezlerinin amacı kültürün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasıdır. Aynı zamanda genel kültürümüzün ve yok olmaya yüz tutmuş sanat ve sanatkârlarımızın tekrar gün yüzüne çıkarılması ve tekrar işlevsel hale gelmesinde devletimizin bu anlamda sorumluluğu bulunmaktadır. Bu çerçevede Kaymakamlığımız, Battalgazi Belediyemiz ve İŞKUR marifetiyle düzenlemiş olduğumuz kurslar çerçevesinde Hasırcılar Mahallemizdeki kadınlarımıza İŞKUR tarafından belirli bir ücret karşılığında halı dokuma iş ve işlemleri yürütülmektedir. Dokunan halıların bilahare kendilerine verilmesi suretiyle hem meslek öğretilmesi, hem de onlardan dönen katma değerlerin kendilerine sunulması noktasında çok güzel bir çalışma ortamı belirlemişler. Şu anda da 25 tane bayanımız bu kurslar çerçevesinde halıcıkla iştigal ediyor. Ben özellikle halıcılık kursuna katılan hanımlarımızı tebrik ediyorum. Hem ev ekonomilerine bir katkıda bulunmaları, hem boş zamanlarını en güzel bir şekilde değerlendirmeleri ve verimli bir işe alet olmaları, hem de burada güzel dostlukların oluşmasına zemin oluşturması anlamında güzel bir ortam. Bu anlamda Kültür Müdürlüğümüzdeki sorumlu arkadaşlarımızın bu çalışmalarını kutluyorum" dedi.

Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz'da, Battalgazi Belediyesi Hasırcılar Kültür Merkezi'nde verilen kursların ve vatandaşlara yönelik düzenlenen bilgilendirme eğitimlerinin önemine dikkat çekerek, "Ben hem belediyemize, hem İŞKUR'a, hem de burada emek harcayan vatandaşımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hasırcılar Mahallesi Muhtarı Mustafa Güllü ise vatandaşlara yönelik düzenlenen kursların önemine dikkat çekti. Muhtar Güllü, "Mahallemizde bu çalışmayı yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür ediyorum. Hasırcılar Mahallesi'nde iki tane kurs var. Bu kursların düzenlenmesinde oldukça büyük katkısı vardır başkanımızın. Bu hizmetleri bize sunan başkan ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Kursiyerler ve kurs görevlisi ise açılan kurslardan dolayı Başkan Gürkan'a teşekkür ederek, kursların devamlılığını istedi.

Halı Kursuna Yoğun İlgi

Halı Kursuna Yoğun İlgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim