• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Halı ihracatçıları: Banka sıkıntısını devletin zirvesine ilettik, yine çözemedik

Halı ihracatçıları: Banka sıkıntısını devletin zirvesine ilettik, yine çözemedik
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Selahattin Kaplan, birçok sanayi kuruluşu gibi halı sektörünün de bankacılarla ilgili...

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Selahattin Kaplan, birçok sanayi kuruluşu gibi halı sektörünün de bankacılarla ilgili büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. Kaplan, özellikle yılbaşından bu yana bankaların sanayiciye uyguladığı kredi geri çağırma yönteminin acilen sonlandırılması gerektiğini belirtti. Kaplan, "Konuyu Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız ve devletin en üst düzeyindeki kurum ve kuruluşlara kadar ilettik, ama çözemedik." dedi.

Gaziantep'te GAHİB ve Halıcılar Odası tarafından "Halı İstişare Toplantısı" düzenlendi. Toplantıda konuşan Kaplan, 2015 yılıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Kaplan, "Komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılar ortadayken bizlerin yapması gereken en önemli şey önce kendi işimize bakıp kendi alanımızda söz sahibi olmak, ülkemizin çıkarlarını ön planda tutarak sektörümüzün dünya pazarlarındaki payını artırmamız gerekmektedir." dedi. 2015 yılında toplam, 1 milyar 384 milyon 35 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade eden Kaplan, 2016 yılıyla ilgili belirlenen hedeflerin başarılması için çalışmalar yaptıklarını da belirterek, şöyle konuştu: "2015 yılı ülkemiz ve dünya için ağır bir yıl olarak geçmiştir. Halı sektörü olarak değerlendirdiğimizde, dıştaki ve içteki yaşanan olumsuzluklara rağmen sektörümüz çok iyi olmasa da çok ta kötü denecek durumda değildir. Şu an ihracat rakamlarımızda bir düşüş olsa da yine de bu konjonktür içerisinde iyi bir yerde kapattığımız kanısındayım. Bundan sonra önümüze bakıp daha çok çalışmamız lazım. Sektör olarak altyapımız buna hazır durumda ve sektör dışında yaşanan olumsuzluklar sektörümüze de etki yapmaktadır. Bizim yapmamız gereken işlerimizi daha iyi planlayıp yaşanan olumsuzlukları avantaja çevirmek istiyoruz."

"BANKACILARLA SIKINTIYI DEVLETİN EN ÜST DÜZEYİNDEKİ KURUMLARA İLETTİK, YİNE ÇÖZEMEDİK"

Konuşmasında bankacılarla yaşadıkları sıkıntılara dikkat çeken Kaplan, "Özellikle yılbaşından bu yana bankaların sanayiciye uyguladığı kredi geri çağırma yönteminin acilen sonlandırılması gerekiyor. Bu konuyu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sayın Başbakanımız ve devletin en üst düzeyindeki kurum ve kuruluşlara kadar bu sıkıntımızı ilettik, ama bir türlü bu sıkıntıyı çözemedik. Dünya halı üretim merkezi konumuna gelen Gaziantep'te üreticilerimizin bankalarla yaşadığı sorunlara acil çözüm getirilmesi elbette güçlü siyasi iradenin en önemli gündemi olmalıdır. Halıcılarımızın yatırımlarını sürdürebilmesi, yeni yatırımlara yönelmeleri ve dünya pazarlarının en önemli aktörleri arasında yer almaya devam edebilmeleri için hükümetin yeni uygulamalar başlatması gerekmektedir. Kredi vadesi gelmeden kredilerini geri çağıran bankaların bu uygulamasıyla ilgili bir düzenleme yapılmalı, devlet bankalarımızdan sektörümüzle ilgili sanayicilerimize uygun vadeli ve koşullarda yeni kredilerin verilmesi sektörümüzün geleceği için büyük önem taşımaktadır." açıklamasında bulundu.

Halı ihracatçıları: Banka sıkıntısını devletin zirvesine ilettik, yine çözemedik

Halı ihracatçıları: Banka sıkıntısını devletin zirvesine ilettik, yine çözemedik

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim