• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

"Halep'te ÖSO, 3 ayrı düşmanla çatışıyor; en fazla 1,5 hafta dayanabilirler"

"Halep'te ÖSO, 3 ayrı düşmanla çatışıyor; en fazla 1,5 hafta dayanabilirler"
Suriye Demokratik Hareketi Başkanı ve Suriye Ulusal Konsey (SUK) Üyesi Abdülkerim Aga, Suriye Halep'te yaşanan gelişmeler hakkında bilgi almak için o bölgede...

Suriye Demokratik Hareketi Başkanı ve Suriye Ulusal Konsey (SUK) Üyesi Abdülkerim Aga, Suriye Halep'te yaşanan gelişmeler hakkında bilgi almak için o bölgede bulunan Nasr Hüsso ile canlı telefon bağlantısı yaptı. Gelişmeleri aktaran Hüsso, 7 Rus uçağının hava saldırılarıyla rejim güçlerine destek verdiğini dile getirdi. Hüsso, "Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) 3 ayrı düşmanla çatışıyor. Rejim güçleri, PKK ve IŞİD'le. Ağır silahlar, tank, füze kullanıyorlar. Bizimkilerin elinde hafif silahlar var. En çok dayanacakları 1,5 hafta. Buradaki askerler de bir şekilde Türkiye'ye geçiş yapacak." dedi.

Suriye Demokratik Hareketi Başkanı Abdülkerim Aga aracılığıyla Halep'teki durumu aktaran Nasr Hüsso, IŞİD'ın Redken köyüne saldırdığını anlattı. Çok sayıda hayatını kaybedenlerin olduğunu vurgulayan Hüsso şunları anlattı: "7 Rus uçağı, rejim askerlerine destek veriyor. Aynı şekilde PKK da iki köyü ele geçirdi. Şu anda Jamal'e bastırıyor. Gençlerimiz birliklerini Hridittin köyüne doğru çekti. Orada IŞİD, Suriye Özgür Ordusu'nun elindeki yerlere ilerlemeye başladı. Çektiğimiz askerlerin yerini dolduramadığımız için IŞİD şu an iki köye girmek üzere. Ayrı bir sıkıntı daha var. PYD ve IŞİD sanki kendi aralarında anlaşıp Suriye Özgür Ordusu'nu bir şekilde o bölgeden atmaya çalışıyor."

'ŞU AN 20 BİN ASKER SINIR BÖLGELERİNE YÖNELDİ'

Halep'in kuzey kırsalı Azez'den Meryem gibi yerlerle Hridittin bölgesinde Halep şehri ile iletişimin kesildiğini vurgulayan Hüsso, rejim güçlerinin bu bölgeyi ambargo altına aldığını kaydetti. Askeri mühimmat sıkıntısı olduğunu dile getiren Hüsso, "Şu an 20 bine yakın insan sınır bölgelerine yöneldi. Ama orada bir nüfus kalmadı. Rus uçakları çatışma olan yerleri de çatışmayan yerleri de bombalıyor." dedi.

Güney'de halkla iletişimin kesildiğini anlatan Hüsso, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "İdlip, güney bölgesindeki halkla iletişim kesildi. Buradaki halk Cilvegözü sınır kapısına doğru yöneldi. Onlar da iki gün sonra sınır kapısına dayanırlar. Şu an hareket halindeler, orada kamp yok. Olan kampları uçaklar bombalıyor. Orada değil de Suriye içinde kamplarda tutulursa bu daha iyi olur. Eğer böyle değilse Türkiye'ye geçmek istiyorlar. Çünkü Suriye içinde kalmaları mümkünsüz hale geldi. Kamp yok, yardım ulaşmayacak. Yarın rejim güçleri sınır kapısına yöneldiğinde bu insanlar yine sıkıntı içerisinde olacak. Bir manası yok, rejim sınıra doğru yol almaya başladı. Suriye Özgür Ordusu, 3 ayrı düşmanla çatışıyor. Rejim güçleri, PKK ve IŞİD'le. Ağır silahlar, tank, füze, kullanıyorlar. Bizimkilerin elinde hafif silahlar kullanıyorlar. En çok dayanacakları 1,5 hafta. Buradaki askerler de bir şekilde Türkiye'ye geçiş yapacak."

"Halep'te ÖSO, 3 ayrı düşmanla çatışıyor; en fazla 1,5 hafta dayanabilirler"

"Halep'te ÖSO, 3 ayrı düşmanla çatışıyor; en fazla 1,5 hafta dayanabilirler"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim