• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Hakkarili kadınlar: Çatışmalar, kadın ve çocuklar için daha yakıcı biçimde

Hakkarili kadınlar: Çatışmalar, kadın ve çocuklar için daha yakıcı biçimde
Bölgede yaşanan çatışmalara ve savaşın mağdurları olan kadın ve çocuklara dikkat çekmek için Colemerg Kadın Bileşenleri, Hakkâri Belediyesi önünde...

Bölgede yaşanan çatışmalara ve savaşın mağdurları olan kadın ve çocuklara dikkat çekmek için Colemerg Kadın Bileşenleri, Hakkâri Belediyesi önünde açıklama yaptı.

Colemerg Kadın Bileşenleri adına basın açıklamasını okuyan HDP İl Eş Başkanı Emine Armut, "Kürt sorununun çözümüne yönelik politikasızlığın ve çatışmacı zihniyetin sonuçları şüphesiz kadın ve çocuklar açısından daha yakıcı bir biçime bürünüyor." dedi.

Çatışmalarla birçok ailenin parçalandığını ve birçok çocuğun da bu şiddet ortamında büyüdüğüne dikkat çeken Armut, "Eril devlet zihniyetin tırmandığı savaş politikaları ve aile içinde de erkeğin şiddetine maruz kalan kadının sıkıştığı bu 2 şiddet durumu arasında intihar vakalarıyla yükselmektedir." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasından önce Bulvar caddesinde kısa bir yürüyüş gerçekleştirdikten sonra belediyenin önüne gelen kadınlar, burada sloganlarla kadına şiddete ve savaşın kadın üzerindeki etkisine dikkat çekmeye çalıştı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Armut, şunları kaydetti: "Kadının sömürüsü ve ezilmişliği izlenen bu politikalarla beraber daha da derinleşiyor. Erkek egemen zihniyetin ürünü olan savaş ve militarizm yükseldikçe bunun en büyük mağduriyetini kadınlar ve çocuklar yaşıyor. Çünkü savaş demek göz, yoksulluk, taciz ve tecavüz demek. Çünkü savaş demek gözle birlikte kentlerde ucuz iş gücü ve kültürünü bilmediği bir yerde kültürel soykırıma maruz kalmak demek. Tarih kadınların nasıl bir savaş aracı olarak kullandığına dair örneklerle doludur."

Son süreçte Hakkari'de kadın intiharları ve ölümleri artmakla beraber kadınların en yakınlarında bulunan erkekler tarafından şiddetin her türlüsüne maruz kaldığını vurgulayan Armut, "Ahlaki yozlaşmanın bir örneği olan tombala, kumar, okey ve benzeri oyunlarıyla kişiyi başta topluma ve ailesine karşı yabancılaştırarak burada yaşanan maddi kayıplar nedeniyle erkeğin kadın üzerindeki iktidarını ve şiddetini derinleştirmektedir." dedi.

SAVAŞ POLİTİKALARI İLE AİLE İÇİ ŞİDDET ARASINDA SIKIŞAN KADINLARDA İNTİHAR VAKALARI ARTTI

Bu sıkıntılarla birlikte birçok ailenin parçalandığını ve birçok çocuğun da bu şiddet ortamında büyüdüğüne dikkat çeken Armut, şöyle konuştu: "Eril devlet zihniyetin tırmandığı savaş politikaları ve aile içinde de erkeğin şiddetine maruz kalan kadının sıkıştığı bu 2 şiddet durumu arasında intihar vakalarıyla yükselmektedir.

Colemegli kadınlar olarak, "Kadına Yönelik Şiddet İdeolojiktir Öz Savunma Haktır" şiarıyla devletin yürüttüğü bu savaş politikalarına ve ilimizde ise erkeğin yaşattığı şiddet ve mağduriyete karşı bugün burada susmayacağımızı ve kadın örgütlü gücüyle yaşananların karşısında olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz."

Basın açıklamasının ardından belediye önünde toplanan kalabalık, sessizce dağıldı.

Hakkarili kadınlar: Çatışmalar, kadın ve çocuklar için daha yakıcı biçimde

Hakkarili kadınlar: Çatışmalar, kadın ve çocuklar için daha yakıcı biçimde

Hakkarili kadınlar: Çatışmalar, kadın ve çocuklar için daha yakıcı biçimde

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim