• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Hakkari'de fuhuş skandalı tepki

Hakkari Üniversitesi’nde yaşanan fuhuş skandalına tepki gösteren üniversite öğrencileri Üniversitede yaşananları yürüyüşle protesto etti. Yürüyüşe BDP’liler de destek verdi.
Hakkari Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu önünde bir araya gelen üniversite öğrencileri, ellerindeki Türkçe, Kürtçe ve İngilizce "Fuhuşa hayır" pankartlarla yürüyüşe geçti. Çarşı merkezinden "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Fuhuşa hayır direnişe devam", "Hakkari uyuma şehrine sahip çık", "Yönetim istifa", "Jin jiyan azadi", "Fuhuşa karşı omuz omuza" sloganları atarak,  çevre yolu üzerindeki Rektörlük binası önüne kadar yürüdü.
 
ŞİDDETLE KINIYORUZ
 
Rektörlük binası önünde öğrenci konseyi adına açıklama yapan Mahsun Demir, üniversitede yaşanan skandala değinerek, Hakkari Üniversitesi'ne yönelik ve aralarında öğretim görevlileri, daire başkanları ve öğrencilerin de bulunduğu, fuhuş operasyonunun gerçekleştirildiğini söyledi.
 
Demir açıklamasına şunları kaydetti: “Bu tür ahlaksızlık furyalarının, sisteme muhalif olan bölgenin adını kötüye çıkartmak ve bu bölgede yaşayan insanların, yurtsever öğrencilerin birlikteliklerini ve onurlu yaşam mücadelelerini yok etmektir. Biz Hakkari üniversitesi öğrencileri olarak, bu tür politikanın maşası olan gerek öğretim görevlileri, daire başkanları ve gerekse öğrencileri şiddetle kınıyoruz ve onlara şöyle sesleniyoruz: Ne olursa olsun, boyun eğmedik ve hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz. Kadın bedeni üzerinde kendi çıkarlarını dayatan, kadın vücudunu meta haline getiren, bu ahlaksız zihniyete geçit vermeyeceğiz. Son olarak, bu tür olaylara karışan tüm suçluların, derhal açığa çıkarılmasını ve bu suçluların, gereken tüm yaptırımların uygulanarak cezalandırılmasını istiyoruz”
 
5 DAKİKALIK OTURMA EYLEMİ
 
5 dakikalık oturma eyleminin ardından, eyleme destek veren BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, ise Hakkari üzerinde oyunlar oynandığını ifade ederek, üniversite eliyle gençlerin fuhuşa sürüklendiğini bunu kabul etmenin mümkün olmadığını kaydetti.
 
Yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler, ellerindeki pankartları rektörlük binası önüne bırakarak, olaysız bir şekilde dağıldı.
 
Operasyon kapsamında Hakkari adliyesine çıkartılan şüphelilerin savcılık ifadeleri devam ediyor.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim