• BIST 9891.05
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Hakkari’de 8 Mart Etkinliği

Hakkari’de 8 Mart Etkinliği
Hakkâri'de, Özgür Kadın Kongresi (KJA) öncülüğünde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği, açık havada yapılmasına izin verilmeyince...

Hakkâri'de, Özgür Kadın Kongresi (KJA) öncülüğünde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği, açık havada yapılmasına izin verilmeyince kapalı alanda yapıldı.

Hakkâri Özgür Kadın Kongresi tarafından Bulvar Caddesi üzerindeki HDP binası önünde yapılmak istenen etkinlik, Hakkâri Valiliği tarafından izin verilmemesi üzerine Feqiyê Teyran Kültür Merkezinde yapıldı. Etkinlik öncesinde şehrin değişik noktalarında zırhlı araçlar eşliğinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Hakkâri Milletvekili ve DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak, belediye eş başkanları, HDP ve DBP eş başkanları ile çok sayıda kadın yöresel kıyafetlerle etkinliğe katıldı. Burada konuşan HDP İl Eş Başkanı Emine Armut, kadının özgürlük olduğunu ifade ederek, "Kadın barışın öncülüğünde toplumsal yaşam kaynağıdır. Özgürleşen kadın özgürleşen toplumdur" dedi.

Hakkâri Milletvekili Selma Irmak ise, kadınların bu mutlu gününü kutladığını belirterek şunları söyledi: "8 Mart Dünya Kadınlar Gününü her yıl olduğu gibi bu yılda büyük katılımla kutlayacaktık. Ancak açık alanda şölen yapılmasına izin verilmedi. Bu nedenle kapalı alanda şöleni yaptık. Bakın her yerde kadınlar hedef oluyor. Biz bu kanın durması için elimizden geleni yapıyoruz. Barış ve huzurun sağlanmasını en çok isteyen biziz."

Etkinlik, Feqiye Teyran Kültür Merkezi Erbane Grubunun şarkıları ile devam etti. Sonra Belediye Meclis Üyesi Nasrettin Aslan, Kadınlar Günü için hazırladığı şiiri okudu.

Hakkârili sanatçı Hozan Leyla'nın şarkıları eşliğinde kadınlar kol kola girerek halay çekti. Milletvekili Selma Irmak ve beraberindekiler de kalabalığın içine girerek hep birlikte halay çekti. Etkinlik olaysız sona erdi.

Hakkari’de 8 Mart Etkinliği

Hakkari’de 8 Mart Etkinliği

Hakkari’de 8 Mart Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim