• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Hakkari şehitleri son yolculuklarına uğurlanıyor

Hakkari şehitleri son yolculuklarına uğurlanıyor
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen polis Yatarkalkmaz ile Jandarma Uzman Çavuş Salgar'ın cenazeleri toprağa verildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen polis Murat Yatarkalkmaz ile Uzman Çavuş  Muammer Faruk Salgar, memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Şehit Yatarkalkmaz için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin annesi Gülcan ve babası Hamza Yatarkalkmaz, cami avlusunda kendilerine ayrılan bölümde taziyeleri kabul etti.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yatarkalkmaz'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Daha sonra askeri cenaze aracına alınan şehidin naaşı, Cebeci Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kuvvet komutanları, askeri yetkililer ve şehidin ailesi katıldı.

"Senin o tabutuna kurban olayım"
Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar'ın cenazesi ise memleketi Elazığ'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Evli ve 1 çocuk babası olan Salgar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, İzzetpaşa Camisi'ne getirildi. Şehidin eşi Ayşegül Salgar, 9 aylık bebeği Eymen'le tabuta sarılarak, "Senin o tabutuna kurban olayım. Sana nasıl kıydılar?" diye gözyaşı döktü.

Cenazeye daha önce şehit olan Uzman Çavuş Musa Yılmaz'ın babası Sultan Yılmaz ve şehit polis memuru Burhan Gatfar'ın babası Zeki Gatfar da katıldı. Gatfar, gözyaşları içinde naaşın yanına gelerek, "Oğluma selam söyle." dedi.

İkindi namazının ardından İl Müftüsü Peyami Güngör tarafından kıldırılan cenaze namazının Salgar'ın cenazesi, Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda dün çıkan çatışmada polisler Murat Yatarkalkmaz ve Yasin Boran ile Jandarma Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar şehit olmuş, 9 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim