• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Hakkari KESK: Kamuda topyekûn bir tasfiye süreci başlatıldı

Hakkari KESK: Kamuda topyekûn bir tasfiye süreci başlatıldı
Hakkari KESK Şubeler Platformu, 17 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan "Milli güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları...

Hakkari KESK Şubeler Platformu, 17 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan "Milli güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları hakkında" genelgesi hakkında basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada kamuda muhalif kesimlere karşı topyekûn bir tasfiye süreci başlatıldığına dikkat çekildi.

KESK Şubeler Platformu, akşam saatlerinde belediye binası önünde basın açıklaması düzenledi. KESK Dönem Sözcüsü ve SES Eş Başkanı Musa Bor, yaptığı açıklamada, "Başbakan yayınlamış olduğu genelge ile adeta Saray'a ve mevcut hükümete muhalefet eden, demokratik haklarını kullanan tüm kamu emekçilerini "legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten kişiler" olarak ilan etmiştir." dedi.

"BAŞBAKANLIK SUÇ İŞLEMEKTEDİR"

Bor, 12 Eylül baskı rejimi dahi yeterli görülmeyerek yasalar ve mahkemelerin hiçe sayıldığını ifade ederek, "Başbakan Davutoğlu imzasıyla yayınlanan "Milli güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları hakkında" genelge ile mevcut 12 Eylül baskı rejimi dahi yeterli görülmeyerek yasalar ve mahkemeler hiçe sayılmıştır. Başbakanlık suç işlemektedir." diye konuştu.

"AKP, CADI AVI VE KORKU DALGASI BAŞLATMAK İSTEMEKTEDİR"

Bor, üzerlerinde faşizan bir saldırı, cadı avı ve korku dalgası başlatmak istendiğini dile getirerek, şunları ifade etti: "Bu genelge ile mevcut Anayasa, TCK ve uygulan kanunlar toplum tarafından baskıcı, totaliter demokratik hakların kullanılması önünde engel olduğu her kesimce kabul edildiği halde, Başbakanlık tarafından yayınlanan bu genelge ile yasama yetkisi başbakanlığa, yargı yetkisi de amirlere devredilmekte, kanunların yerine genelge konularak hukuk askıya alınmaktadır. Hukuku askıya almanın ne demek olduğu Türkiye darbeler tarihi çok iyi göstermektedir. En kaba hali ile Başbakanlık bu genelge ile amirlerine "Siz dediklerimizi uygulayın, hukuk kısmını biz hallederiz" demektedir. Bu hali ile yayınlanan genelge yasaya aykırı olup başlı başına suç oluşturmaktadır. Kanunsuz emir veren için de ve uygulayan için de suçtur. AKP kamuda ve kamu emekçileri üzerinde faşizan bir saldırı, cadı avı ve korku dalgası başlatmak istemektedir."

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Ellerindeki değişik pankartlarla bulunan KESK üyeleri basın açıklamasının ardından, bir süre slogan attıktan sonra sessizce dağıldı. Öte yandan, basın açıklaması öncesi ve sonrası güvenlik güçleri tarafından çevrede yoğun güvenlik önlemi alındı.

Cihan

Hakkari KESK: Kamuda topyekûn bir tasfiye süreci başlatıldı

Hakkari KESK: Kamuda topyekûn bir tasfiye süreci başlatıldı

Hakkari KESK: Kamuda topyekûn bir tasfiye süreci başlatıldı

Hakkari KESK: Kamuda topyekûn bir tasfiye süreci başlatıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim